bugün

türk sinemasının gelişememesinin nedenleri

Türkiyede son yıllarda sinemanın gelişmemesi çok da olağan bir durumdur.Ülkemizde gerçekten orjinal bir hikayeye sahip film bulmak çok zor, sinema sektörümüzde bulunan filmlere bakarsanız çok büyük bir çoğunluğu aynı senaryonun resmen ısıtılarak önümüze verilmiş halidir.
Senaristleri bir kenara bırakmak gerekirse oyuncularımız sanırım okudukları bölümlerde *oyunculuk nasıl yapılmaz* dersleri falan görüyor, hiçbirinde mi bir beden dili ile gerçekcilik katmaya çalışmak ya da oynanan oyuncuyla bütünleşmeye çalışmak olmaz?
Cem Yılmaz'ın G.O.R.A ve A.R.O.G'daki Arif kadar samimi ve bizden olan kaç tane karakter var sinema sektörümüzde?

Hadi oyunculuğu da geçtim kimse kusura bakmasın ama hiçbir firmada cesaret yok.Kaybedenler Kulubü gibi aykırı bir filmi yayınlamak için büyük bütçe harcıyacak hiçbir firma görmedim.

Bana Masal Anlatma gibi absürd komedi işleyen ve Kaçma Birader gibi oyuncu kadrosu bulunan 2016-2015 yılları arası hiç bu unsurlar üzerinden film vizyona girmedi.
işin en sinir bozucu kısımlarından biri de en iyi yerli komedi filmleri listesinde Organize işler'de var, Recep ivedik'de - Tosun Paşa'da var Bizans Oyunları'da var.

Tüm bunların yanında asıl korku filmlerine değinmek isterim sayın yazarlar.Yerli korku filmi diye içinizden geçirin a dostlar.Hepinizin aklında 'Bu gerçek bir hikayedir' şeklinde asılsız biçimde insanları etkileme(!) maksatlı söylenen sözlerle başlayan ibranice anlamsız cümleler söyleyip cin çarpan adamlar, Kuran'dan bir kaç ayet okunması ile her şey yoluna giriyor değil mi?Hepinizin aklında hemen hemen aynı olaylar canlandı. işte senaristlerimizin çoğunluğu da korku filmlerinde aynı fikir ve olay örgülerini kullanıyor, senaristliğini yapmıyor.
Bu bahsi geçen filmlerde zaten yönetmen olup olmaası pek bir anlam ifade etmiyor.

Tüm bu sebepler ve betimlenen filmler yüzünden türk sinema sektörü gelişmiyor, bunun önüne geçmek içinse haklı bilinçli bir yapıya sokmalıyız.Hani hep derler ya Türkiyede hiç kitap okunmuyor diye, işte Türkiyede film de izlenmiyor.

1966 yılında bulunan sinema sayısı 2000'iken 2016 yılında bu sayının 500 olması hem önceki cümlemi Kanıtlıyor hem de entry i özetlemiyor mu?