bugün

09 07 2016 teknosada yaşadığım rezalet

Teknosa yaşadığım hüzündür bu arkadaşlar. bu firma türkiyenin en rezil firması olabilir. içinizden hayır yurtiçi kargo dediğinizi duyar gibiyim. hayır yurtiçi kargoda kepazedir. ama yurtiçi kargoda biraz da olsa ufacıkta olsa insaniyet namına bişi olabildiğine hala inanıyorum.

Geçen sene kyk paramı biriktirerek aldığım sony xperia z2 telefonumun imei numarasının çalındığını kısa mesajla öğrendim. daha doğrusu mesajda telefonunuz klonlu listesindedir. ve kapatılacaktır yazmışlar. klonlamayı dollyde bıraktığım için anlayamadım zaten. telefonumu daha geçen sene aldığım yere sefaköy armoni park şubesine götürdüm. ve müşteri hizmetlerine götürdüm.

benimle hiç ilgilenmeyeceğini anladım bakışlarından. zaten benim konuşurken salyam mı akıyo noluyosa insanlar pek ilgilenmiyo alışığım yani. aldığım mesajı gösterdim. kadın bana bunun herkesin başına geleceğini 20 - 30 günde düzelebileğini söyledi. yani 20 ila 30 gün telefonum kapanabilir. 20 - 30 günde ülkede iç savaş çıksa kalcak yani telefon. tamam saçımı taramıyorumda 20 30 gün bi telefonun kapalı kalması için çok değil mi ?

güzel şok girilir...

peki daha nasıl düzelebilir diyince.kireç suratlı ve sivilceli tekniker herşeyi ona bırakmamı ve bi kağıt imzalamamı söyledi. kağıdı okudum ve kağıtta donunu alsak dahil ses çıkarmadan yalamaya devam etmemi ve tüm sorumluluğun bana ait olduğunu belirten bi kağıt.

zaten hayatta edindiğim kuzu gibi peki deme alışkanlığım burdada kendini gösterdi. ne üzerime hiç yakışmayan çirkin elbiseyi alırken ne de en çürüklerini kakalayan tezgahtara yada en bayat ekmeği veren bakkala ses çıkarmışımdır.

ama bu öyle bişi değildi çünkü eğer imzalamazsam telefona müdale edemeyeceklerini söylediler. ama bakırköydeki kvk ya gidersem sorunun hızlı çözülebileceğini söyledi bende ertesi sabah bakırköye gittim. fakat bakırköyde telefonumun kvk kaydı yokmuş.

güzel uçurum atlanır. ...

Tekrar teknosaya gittim kız ne yalan uyduracağını şaşırdı. sorunun kendilerinden kaynaklanmadığını aynısı kaynınında başına geldiğiyle dolu bir sürü devrik cümleler.
tabi ben bu telefon kaççak mı peki diye bağırınca da hiç cevap vermedi sadece sustu.
suçu kanıtlanan tecavüzcü katiller bile masum olduklarını iddia ederken ne demek susmak.

içime bi kuş kondu. ve adalete inanasım geldi kaymakamlığa gittim. tüketici sorunları ilçe hakem heyetine başvurdum. hakem heyeti tabiki beni haklı gördü. fakat imzaladığım taahhütname yüzünden mahkemeye başvurursak onların kazanma ihtimalinin olduğunu söylediler. e ben şimdi kaybedersem akıl almaz miktarda para da ödersem kim beni hayatın kısalığına kuşların uçucağına inandırabilir ki?

güzel köprü atlanır....

kısaca ulu kardeşlerim. benim hiç suçum olmamasına rağmen. 20 gün kaçak olabilme ihtimali olan telefonla yaşıyacağım üstelik kapanabilir. kandırılıp imza attırılmamda cabası. üstelik mağdurum ve koskoca teknosa bunu karşılıyacak teselli cümlesi bile etmedi. üstüne haksızda düştüm.

israili protesto etmek için kola döken dayılar gibi tüm teknosa ürünlerimi alev alev yaksam bile bunalr burdan reklam sağlayacak.

intikam henüz lezzetliyse ılıkta yenebilir. bunun farkındayım. deli gibi intikam filmleri izlesem oldboyları kill billi v for vendettayı mementoyu izlesemde bu büyük firmalarla başa çıkabilir miyim?

sizden ricam ise etmeyin teknosadan alışveriş çünkü size bokmuşsunuz ve parayı verene kadar iyi davranıyolar. başka başına bu olay gelen varsa yardımcı olsun ekşi de yazarlığı olan varsa oraya da açalım.

peki nolucak derseniz belki de hiç bişi ama benim içim sönecek. ve bi sigara yakıcam. tek olay bu aslında.