bugün

türban

ilginçtir ki kendisinin gereksiz olduğunu, yanlış olduğunu düşünenlerin nefretlerini kusmakla bitiremedikleri, herkes için farklı anlamlar içeren, tabiri caizse bir bardak suda fırtına koparılan bez parçası.
sanki bir süre durulmuştu, yasağın kalkması gündeme gelince yine hortladı, her yerde, köşe yazısında, televizyonda, sözlükte, her yerde karşımızda. bir süre ara veriyorum, türbanla ilgili başlıklara ısrarla bakmıyorum. sonra birgün okuduğumda bu konunun sözlük bünyesinde hala aynı yerde olduğunu, aynı nefret dolu, tiksinti dolu ifadelerden öteye gidemedğini görüyorum.
sevgili türban düşmanı arkadaşlarım, hadi diyelim haklısınız, türban diye bişey yok dinde, hatta din diye bişey de yok, bu senin yanlış olduğunu, olmayan bişeye inandığını düşündüğün birisine karşı nefretini haklı çıkarıyor mu? evet türban takıp, mini etek giymek bir çelişkidir, ama başkalarının hayat tarzı, çelişkisi seni neden bu kadar alakadar ediyor? bu ülkede buna gelinceye kadar ne çelişkiler var farkında değil misin? kendini sosyal demokrat zanneden insanların en milliyetçiden daha milliyetçi kesildiği, solcu denilenlerin darbeleri desteklediği, bununla da kalmayıp, bir partinin oyuna engel olmak için milliyetçi partiye oy verilmesinin salık verildiği, en güvenilir olması gereken kurumların bile hukuku işine geldiği gibi işlettiği bir ülkede türbanlının mini etek giymesi çelişkisine takılmış olunması da yine böyle bir ülkeye yakışan bir çelişkidir herhalde. böyle bir ülke derken yanlış olmasın, bu ülkenin hakettiği bu değildir tabi ki.
sözün özü, herkesin çelişkisi de yanlışı da, başkasına zararı olmadığı sürece kendisini bağlar, hele ki bu yanlış olduğu düşünülen şey tamamen kişisel bir düşünce sonucunda yanlış olduğuna karar verilmiş ancak kişinin kendisini bağlayan görüş ise.