bugün

ilişkide yapılan hatalar

Kendinden çok sevmek bik bik bik...

Hatalardan birisi de bu işte ve ben sevginin fazlalığından bahsetmiyorum burada. Bundan bahseden adamın psikolojisi için konuşuyorum. işte yanlış olan bu.

Onu kendimden çok seviyorum diyorsun da bunun evrensel ölçü birimi var da bunu mu hesapladın? Kendini ne kadar sevdiğini öğrenebildin mi ki bir başkasını daha çok sevdiğini iddia edebilesin?

Bazı insanlar abartmayı, kabartmayı sever ancak bunun hem kendisi hem karşısındaki için kötü olduğunu düşünemez. Eh hadi tamam, sen onu çok seviyorsun hatta kendinden fazla seviyorsun peki o seni, senin onu sevdiğin kadar sevmiyorsa ne olacak? Ona lütfettiğin fedakar aşk ne kadar direnebilecek?

Fedakarlık ve çok sevmeyi "ben onun için ölürüm" lafından ibaret sananlar var. Her an birçok insan, tanımadığı bir çocuğu, yaşlıyı, genci, kadını, erkeği, kediyi, köpeği hatta ağacı korumak uğruna can veriyor bu dünyada. Bu fedakarlık, birini çok yakından tanımanı gerektirmiyor. üstelik fedakar ve sağlıklı bireyler böyle cümleler kurmazlar, kurmamış olmaları da herhangi bir anda herhangi bir insanı korumak için ellerinden geleni yapmayacakları anlamına gelmez.

Ama doğru, "ben onu kendimi sevdiğimden daha çok sevdim" dediğin zaman +1 aşık adam imajı ekleniyor hesabına.

Ayrılırken, "seni kimse benim seni sevdiğim kadar sevemeyecek" demeyi de unutmamışsındır umarım. Bu çok önemli, söylemeden geçme sakın ha...

Abartmazsan ölürsün çünkü.