bugün

unforgiven

clint eastwood yönetmenliğinde çekilmiş 1992 yapımı western filmi.

--spoiler--
bir fahişenin yüzünü deşen iki çiftçinin ardına, fahişeler ortak para toplayarak kiralık katil takarlar. tabi ki kahramanımız clint eastwood, bir zamanlar uçanı kaçanı, kaçamayanı, nefes alanı almayanı, her boku vuran bir alkoliktir fakat sevdiği kadınla evlenince bütün kötü huylarından arınır, ıslah olur.

karısı ölür, sefalet içinde çocuklarıyla birlikte yaşarken ödülü duyar ve "son bi kerecikten bişey olmaz" diyerek en yakın arkadaşını *da yanına alıp yeni yetme bir çocuğun peşine takılır. kahramanımız, "for a fistful of dollars", "the good the bad and the ugly" filmlerinin tersine; tamamen körelmiş, attığını vuramayan, ata bile binemeyen** yaşlı bir çiftçi haline gelmiştir.

filmin başlarında izleyiciyi hayal kırıklığına uğratır bu karizmatik insan... fakat filmin sonunda "yeminimi bozdum uleyyynnn!" nidalarıyla dalar savaş meydanına, allah ne verdiyse dağıtır ortalığı, basar gider.
--spoiler--

morgan freeman la çok iyi iş çıkarmışlar bu filmde, insanın sevdiği aktörleri aynı filmde görmesi güzel şey tabi. tek bir şeyi eksik kalmış filmin;

(bkz: ennio morricone)