bugün

amerikan sineması

sebepleri, nedenleri ne olursa olsun (bu ayrı bir başlık konusu) ekonomik zenginliğini, sosyal birikimini ve teknolojisini sinema ile buluşturabilen, sadece ve sadece sinema endüstrisine bakışı ve uygulama şekli açısından gelişmekte olan ülke sinemalarının örnek alabileceği tek ülke sineması..

sanatçının veya topluma birşeyler sunan insanların, içinde bulunduğu çevresel koşullar ve toplumsal yapıdan tamamen uzaklaşıp eserler vermesi her zaman mümkün olmaz.. dolayısıyla bağımsız takılanlar ve gerçek manada hem görselliği hem de felsefi (senaryo, kurgu vb unsurları içerir) unsurları işleyen filmleri bir kenara bırakırsak, geriye kalan tüm amerikan filmleri belirli kesimlere hitap eder..

dolayısıyla, bağımsız yapımlar izlendiğinde tam anlamıyla 'bu tamamen amerikan sinemasıdır' dedirtmiyorsa insana, aynı biçimde kimisine göre gazoz filmi kimine göre de boş film olarak nitelendirilen filmler de 'bu tamamen amerikan sinemasıdır' dedirtmemelidir..

ayrıca hem dünya sinema endüstirisinin en önemli unsuru, hem de dünya sinemasının gelişiminde büyük katkıları olan bir sinemadır..