bugün

tütün içenlere tavsiyeler

Baştan belirteyim öyle her dükkandaki tütünler size denildiği gibi adıyaman(çelikhan) veya ege tütünü değildir.
Öncelikle işe bir tütüncü ile tanışmakla başlıyoruz. Tütüncü abimizle tanıştıktan sonra ona 1.kalite tütün çeşitlerini denemek istediğimizi söylüyoruz. o da size büyük ihtimal sarılmış olan tütünlerden bir paket-denemelik-verir. Verdiği tütünlerin içimine, tadına bakıyoruz.Diyelim ki verdiği orta ağırlıkta olan tütün size ağır geldi ve siz daha hafif istiyorsunuz ama hafif olanda çok hafif geldi ama içimi gayet güzel. O zaman 75 gram 1.sınıf orta ağırlıkta, 25 gram 1.sınıf hafif ağırlıkta tütünü alıyorsunuz ve hava almayacak bir pakete koyuyorsunuz. Burada önemli olan nokta tütünün nemlenmemesi. ilk kez deneyenler için hazır filtreler vardır onları öneriyorum ama daha önceden içmiş arkadaşlar için yani keyfin dorukları için ince arap dediğimiz çarşafı almalarını öneriyorum.
Aroma konusuna gelirsek, tütünün içine saf vanilya atabilirsiniz, elma kabuklarıyla karıştırabilir tabi sonradan kurutmak şartıyla.
yine bunları denemiş ancak tatmin olmayan tiryakiler içinde filtreyi kahve içinde bekletebilirsiniz-harika oluyor-.
Tütünün avantajları saymakla bitmez arkadaşlar, Yani ağırlığını ayarlayabilirsiniz,aromasını ayarlayabilirsiniz, nakitten de inanılmaz derecede tasarruf sağlayabilirsiniz.Mesela bir camel içicisi günlük bir paket içse diyelim bir ayda ödeyeceği para 240 liradır ki bunun otlakçıları olacaktır yani ortalama aylık 300 lira gibi bir para ödeyecektir.
Ama 20 liralık tütünle bir hafta çok çok rahat idare edebilirsiniz ayrıca otlakçılarınızda gözle görülür derecede azalacaktır.
Onun haricinde adıyaman,ege, konya tütünlerinin içimini beğenmediyseniz hazır gramajlı tütünler bulunuyor. Golden virginia ,drum dunkel blau,van nelle gibiler.bunlar arasından en beğendiğim, golden virginadır.Ankarada oturanlar için karanfil sokak, limon bazaarda rahatlıkla bulunabilir.