bugün

bitcoin

Yunanistan da hükümetin para transferlerine koyduğu sınırlama sonucu oluşan talep doğrultusunda son zamanlarda değer kazanan para birimi. Şimdilik hükümetler bu sanal para birimine karşı yasalar çıkartmamış bulunuyorlar. Yakında özellikle kuzey avrupa ülkerinin öncülüğünde bitcoin in yasaklanması ile değeri dip yapacaktır.

Yatırım yapmak isteyenler çok geç kaldılar. 1 Btc = 4 dolar seviyesindeyken alınacaktı. O zaman çok deli paralar kazanılaabilirdi. Şu an 1 btc = 523,4 dolar. Daha geçen sene 1000 doların üzerindeydi. Yunan krizi sonra yine değerlenmeye başladı.

Ama bitcoin doğası gereği kuru çok fazla değişen bir sanal para birimi. Bu yüzden bu işlerden anlamayan insanların bulaşmaması gerekir.

Örneğin dün sabah 7.00'da 1 btc = 494,34 dolar iken dün gece 22.00'da 1 btc = 442,65 dolar oldu. Bir gün içerisinde sadece 1 btc lik yatırım size 51,69 dolar yani 152,87 tl kazandırdı. Bu para türkiye şartlarına göre çok çok iyi bir para. Yatırım miktarı arttıkça çok çok daha büyük paralar kazanılabilir.

Ama işi bilen birisi bunu yapmalıdır. Yoksa sonuç hüsran olabilir.

Ben ise bu işlerden biraz anladığım halde kesinlikle bulaşmam.