bugün

ben bu yazıyı geceye yazdım

gece bak gel kafamdan neler geçiyor anlatayım sana.

bence çok az yaşıyoruz. 70 yıl alsak ortalamayı mesela..nedir ki ? son 30 yılın zaten o kadar da sportif olmayan bir şekilde geçecek. ağrılar , sağlık sorunları vs başlayacak. ilk 20 yılı da sayma hadi eğitim öğretim derken geçiyor. kaldı 20 yılın. düz hesap yaparsak adam akıllı , zevkini çıkaracak 20 yılımız var.

ilginç olan ise dünyadaki milyarlarca insanın , zevkle , eğlenerek yada bir şekilde kendi hoşlarına giden şeyleri yaparak yaşayacağı 20 yılı , görmedikleri , bilmedikleri , ispatlayamadıkları başka bir hayat için feda etmeleridir. evet din , inanç. anlayamıyorum gece. anlayamıyorum. insanlar bildikleri tek hayatını nasıl bu kadar kolay riske atıyor. ölümden korkmayanlara da şaşırıyorum. ben deli gibi korkuyorum mesela. bir çok kez intihar nasıl olur lan acaba düşünmeme rağmen bir kere bile denemek aklımdan geçmedi. sadece mantığını anlamak istedim. insanlar değişik canlılar. çok büyük bir çoğunluk sadece doğuyor , neye inanmaları gerektikleri söyleniyor ve öyle yaşayıp ölüyorlar. mutlu ölenleri de çok fazla mesela. öyle kıskanıyorum ki! mutluluğun sırrı kesinlikle fazla düşünmemek , insanları anlamaya çalışmamak.

tartışmıyorum da artık kimseyle. en fazla kafamdaki soru işaretlerini söylüyorum. insanlar korkuyor. şaşırıyorlar. boşver konuşmayalım dinden çıkmiyim diyorlar. neyse gece okc - gsw maçı var. onu izleyeyim bari. iyi geceler.