bugün

ecstasy

Kullanılması, bulundurulması, satılması suç olan hap.

kanın pıhtılaşmasını sağlayacak bir başka ilaç aranırken bulunan bir ara madde.

Beyinde varolan serotoninin salınmasını sağlayan, bir serotonin ateşleyicisi ve gerialım inhibitörü.

Peki antidepresanlar ile farkı ne? Tek farkı şu, ecstacy serotoninin tamamının salınmasını sağlıyor.

Türkiyede merdiven altı üretimleri olduğu için içeriğinde yalnızca mdma yok, lsd ve eroinden tutun da sinek ilacına, fare zehrine kadar var.

Bu da iğrenç ötesi insanların, diğer insanları exten başka tuzaklara sürüklemek istemesiyle meydana geliyor+daha ucuza geliyor oluşu da büyük bir etken.

Sodayla birlikte alınır, alındığında yaklaşık 30-40 dakika sonra etkisini gösterir ve etkileri aynen şunlardır:

diş sıkma, göz bebeklerinde büyüme, xerostomi, vücut ısısının yükselmesi. tarif edilemez ölçüde serotonin. güm güm atıp duran kalp.

Ortalama 3-4 saat sürer. Düzenli kullanımda bu süre düşer. bulantı ve kusma gibi etkiler görülebilir. her kişinin vereceği tepkiler de farklılık gösterir. yoğun sıvı kaybına neden olur.

Bilinenin aksine genellikle cinsel arzularda artma değil azalma görülür.

Halüsinatif etkileri vardır.

Tabi ki her şey bu şekilde bitip gitmez, düşüşü verdiği tüm mutluluğu sizden fazlasıyla geri alır. bu ilk seferinde hissedilmez, sonralarında fazla fazla hissedilir. Dibe çöküştür, insanı tutar yere çakar. Sürekli dibe indiğini hissettirir.

içmeyiniz, suç olmasından öte daha önemli etkileri var. Vücudu, karaciğeri, kalbi; her bir organı tabiri caizse sikip atar. Hepsinden önce ilk olarak psikolojinizi sikip atar. (uzun süreli kullanım)

Kendinize yazık etmeyin, daha güzel şeyler var.