bugün

lisedeki silik tiplerin ilerde büyük adam olmaları

buyrun , hiç bir şekilde sağlam argümanlara dayanmayan s.kindirik bir genelleme daha size. lakin lise dönemini aşalı 10 yılı aşkın süre olmuş bir bünye olarak ve ilkokul öğretmenimin iki kıçı kırık hayat bilgisi konusunu düzgün anlattım diye sen ilerde ikinci bir atatürk olucaksın şeklindeki tarihin en büyük çuvallamalarından biri olan tespitinden beri , kendi içimde kurduğum insan geleceği lotosu çatısının yıkılması ile oluşmuş bir gözlem bu.

lise döneminde yiğit özgür karikatürü edasında '' okulun en piç adamları bizlerdik hobarey '' şeklinde bir girizgah yapmam icap edicek mecburen bu noktada. şimdi o dönemlerde hemen herkesin sınıf içinde gözlemlediği ya da kendisinin de dahil olduğu silik, sessiz , içine kapanık kimseler hep vardır.

bu kişiler sınıfın topluca okulu kırdığı atraksiyona icabet etmeyen, öğretmene yapılıcak sulu şakanın castında esamesi bile okunmayan, herhangi bir kıza ya da erkeğe yan gözle bakmayan, hülasa flört etmeyen, kavga çıkarmayan, ayırmayan , karışmayan okul mefhumunu meb in çizdiği örnek öğrenci profiline cuk oturan bir kompozisyonda tamamlayan öğrenciler olurlardı.

çok arkadaşları olmaz , askıdaki montları kalabalığı yarıp almayı beceremedikleri için her daim yerde pas pas olurdu. işte bu gözlemlerim neticesinde taaa o zamanlar bu tipler hakkında bir gelecek değerlendirmesi yapsam , kendilerine büyük bir konağın sebastian tarzı uşağı ya da tek göz gecekondunun gururlu mağrur anası rollerini biçerdim, engin (!) gelecek bilgimle. ( bu salak tahminlerim ve zekam konusunda ironi ve alaylarınız için posta kutum her daim açık )

burada bir anda bir hızlı çekim yapıp bu entryi günümüze taşıyoruz. işyerinizde çalışırken içeri biri girer. giyim kuşam afilli tabir ettiğimiz cinsten biridir bu. gayet cool giriş yaptığı mekanda fiyatlar filan sormaya başlar size. ama geçen her saniyede bir yerlerden tanıdık gelir bu adam size. sonra sen sait rasim uşaklıgil lisesinde okudun mu ? diye soruverirsin karşındaki heybetli adama.

- evet . sizde mi yoksa aaa sen sen salacak sen misin. ya ben tanıyacam diyorum ama.

* evet ya ben oyum senin adın neydi .( hatırlanmaz o seni hatırlar ama sen onu hatırlamazsın)

- ben fehmi .

* haaa fehmi nasılsın ya. eeee neler yapıyorsun ?

- avukat oldum salacak işte . şu kapıdaki 4*4 cip benim. evlendim . mutluyum. bürom var eşek yükü adam çalışıyor. ayrıca dipnot sülaleni satın alabilirim eeee sen ne yapıyorsun

*.ımpfıanıkymmhırkmsssuuuuyorummm işte ... oldu görüşürüz.

bu örneklemeleri daha da çoğaltabilirim . nihayetinde silik tipler hakkında yaptığım tüm gelecekleri ile ilgili tahminler kıçımda patlamış biri olarak durmaktayım huzurunuzda. tarihe yön veren tiplerin de küçüklüklerinde embesil sünepe varlıklar olduğunu okuyup öğretmenlerinin senden bir bok olmaz şeklindeki hatıratlarını öğrendikçe, büyük adam olmanın silik çoçukluk ve gençlik dönemi yaşamak gerektirdiğini düşünüyorum. yanılıyor muyum .