bugün

halı yıkamak

halının yüzeyinde oluşan kir tabakasını , su ve fırça yardımı ile temizleme eylemdir. yanlız mazi içimde bir yara misali, hayatımı s.kip atan bu eylemi biraz daha açmaya çalışalım.

şimdi hemen her yerde mantar gibi türeyen ve bu işi profesyonel bir biçimde yapan halı yıkama firmalarının olduğu ve hatta oto yıkama işletmelerinin bile bu sektöre el attığı söylenmesine rağmen , anne kişisinin sizi sallamayıp halıları balkona yığması , hortum, detarjan, fırça gibi aksesuarları da bitamam hazır ettikten sonra , korkulan şeyi yapıp size ses edip , halı yıkamaya davet etmesi ile kabusa döner bu halı yıkama denen illet eylem.

evde tek çoçuksanız ve bir de erkekseniz masum bir halı yıkama hadisesi gibi gözüken bu eylem hayatınızın en acı deneyimlerinden biri olabilir . sokakta halı yıkamanın dehşetini gören nesilden gelmiş biri olarak, balkon kendi özel mülkünüz ve zararsız gibi gözükse de, eğer 4 yanı evlerle çevrili bir yere konuşlanmış binada oturuyorsanız ve 1.kattaki balkonunuza çıktığınızda içinize broodwayy sahnesine çıkmışçasına bir his doluyorsa durumun vehameti daha iyi kavranabilir dostlar.

annenin vicdan delen sözleri sonucu dizleri çıkmış eşofman paçaları baldırlara kadar sıvanıp kırkpınar güreşçisi tadında kendinizi aileniz için fedakarca ya allah bismillah diyerek balkona atarsınız. ilk baştan elinizde hortum gayet cool olmaya çalışarak halıya su püskürtür ve ben buraya ait değilim mesajı vermeye çalışırsınız çevre balkonlara. anne kişisinin '' yoruldum ben ayy kolum koptu al sende fırçala biraz '' komutu sizin yavaş yavaş hazin sona yaklaştığınızın habercisidir.

cahit sıtkı üstadın dante gibi ortasındayız ömrün dediği yaşa ufak ufak yaklaşmaya başlayan bir bünyenin , baldırlara kadar sıvanmış eşofmanı ile kamuya açık bir balkonda dog style pozisyonda ıslak bir halının üzerine uzandığını tasavvur edin . ileri geri fırçalama işlemi yaparken senkronik olarak o koca poponun sallanması ile ortam yavaş yavaş hülya avşar klibine dönmeye başlamıştır. etraftan '' aman komşucum maşallah ne güzelde yardımcı oluyor sizin oğlan bizim kereta hiç gelmez böyle şeylere baksana şuna nasılda yıkıyor eki eki '' diyenden tutun , '' salacak abi kız olmuş salacak abi kız olmuş'' diyen 5 yaşındaki komşu veledine kadar tüm konuşmalar kulağınızda ferdi tayfur filmi efekti gibi yankılanır durur.

biter en sonunda o halı yıkama işi ama , halı üzerine vurduğunuz her fırça, salladığınız her kalça sizin 30 yıllık mahalle imajınıza saplanan ok olur, mızrak olur. ruhunuzda açılan yarayı bugün çok yoruldu oğlum sana mozaik pasta yaptım repliği yumuşatsa da , kakaolu ağzımla yemin ederim ki bir daha banyodan başka bir yerde halı yıkamam arkadaş.