bugün

boston

massachusetts eyaletinde, kültür ve medeniyet seviyesinin diğer amerika şehirlerine nazaran çok yüksek olduğu, herşeyin düzenli, herkesin kibar, her yerin temiz ve sakin olduğu, yaşanılası bir şehir. öğrenciler ve yeni mezunların oranı fazla olduğundan bu da tüm şehirde yaygın olarak hissedilen hoşgörüyü getirmekte.

4 ayrı hatta çalışan metrosu sayesinde ulaşım çok rahattır. bir haftalık sınırsız kullanım 15 dolar, bir aylık sınırsız kullanım 59 dolardır.(otobüs+metro) (charlie ticket olarak geçer)

alışveriş merkezlerinde, turistik mekanlarda, kampüs bahçelerinde türklerle karşılaşma olasılığınız diğer amerika şehirlerinden çok daha yüksektir. (bkz: bostancı)

gece hayatı 2:00 de biter. içki türkiye'ye göre çok ucuzdur. burada da bar ya da normal bir restaurantta bile içki içeceğiniz zaman kimlik sorarlar.

massachusettste tax %5'tir. bazen tax free weekendler oluyor ben de tam çözemedim. ama yine de pahalı bir şehir.

herkes bakımlıdır. şöyle anlatayım; türk kızları kadar süslü, makyajlı, marka düşkünü değiller fakat en az %70'i her gün gym e gider.

sigara 5.50 dolardır. bu diğer eyaletlere göre düşük bir fiyat fakat zaten pek de içen yok.

taksi pek ucuz değildir. taksilerde navigasyon sistemi vardır. bir de evet %10 bahşiş beklenir.

newbury en ferah, en güzel, nispeten daha pahalıca yeridir. bir gününüzü buradaki cafelere ayırın.

downtown crossing'deki (washington street) devasa tj max, macy's, marshall mağazaları ve bir yığın ayakkabı mağazasındaki indirimde arada sırada güzel şeyler de olabiliyor. oralara uğramadan geçmeyin.

chinabus, greyhound gibi firmalarla yaklaşık 15 dolara new yorka gidebilirsiniz. bu otobüsler gerçekten rezalet fakat arabanız yoksa başka da seçeneğiniz yok. 4 saat katlanacaksınız.

ıstakozu, fasulyesi, red soxu, boston cream ı ünlüdür.