bugün

11 ağustos 2005 izmir gökyüzünün yeşil olduğu gece

Aslında tarih 12 ağustostu. çünkü saat gece yarısını çoktan geçmişti. tarihi unutmam imkansız çünkü o gün izmirde universiad açılış töreni var ve havai fişek sesleri ile gökyüzüne yansıtılan projektörler kilometrelerce uzaklıktan hissediliyordu.

açılış töreni çoktan bitti. tam bir izmir gecesi. sıcaktan uyku haram. babam diğer balkonda sigara içiyor. bende annemle arka tarafa bakan ve kısmen esinti hissettiğimiz diğer balkondayız. saat gece 2 buçuk gibi. anneme gittiğim iş görüşmelerinden bahsediyorum. askerden yeni gelmişim. hayat her zamankinden daha güzel görünüyor. uyumak da güzel sabaha kadar uyumamak da. askerden gelen herkes yaşamıştır bunu. ama o gece yaşadığımı ya da gördüğümü ne birdaha gördüm ne e benzerini başkasından duydum.

babam koşarak yanımıza geldi. gördünüz mü? tüm gökyüzü yem yeşil oldu. biz zaten annemle şoktan konuşamamıştık bile. annemle oturduğumuz balkon bornova tarafından yamanlar dağı cephesine bakıyordu. ve bu alanda gökyüzü tek renk olarak yemyeşil oldu. mat bir yeşil değil. sanki bir jöle gibi, saydam. gökyüzünün içini gördük adeta.

babamın oturduğu balkon güneye yani körfeze bakıyordu. o da bizden farklı bir şey görmemiş. ertesi gün birçok kişiye sordum. kimse o saatlerde dışarıda değilmiş yada dışarı bakmamış.

o gece şehirde ne oldu, bir göktaşımıydı ya da bilmediğim başka birşey mi merak ediyorum. benim gibi bu olaya şahit olan varsa ve sebebini biliyorsa lütfen açıklasın.