bugün

yehova nin sahitleri

Neredeyse 200 yil kadar once Charles Taze Russel tarafindan Amerikada kurulan bir tarikattir. Adina "tarla hizmeti" adi verilan kapi kapi gezip uyaniş, gozcu kulesi ve benzeri dergi& kitaplari ucretsiz dagitan topluluk uyeleri geleneksel hristiyan ilkelerine aykiri bir anlayisa sahip olup, ozellikle Yahudi inancini ve muhafazakarligini hristiyanlastirip harmanlastirmislardir. Topluluk uyeleri persembe gunu "vaizlik egitim ibadeti" adini verdikleri toplantiyi duzenler, ayrica duzenli olarak pazar gunleri toplanip ibadetlerini "ibadet salon"larinda icraa ederler.

Merkezi Amerikada olup, Turkiyedeki misyonerlik faliyetlerini finans ve dokumantasyon kaynagi olarak Almanya desteklemektedir. Yani Turkiyedeki faliyetlerini Almanyadaki Beytel isimli merkezler karsilar. Beyt-el ise ibranice kokenli olup, tanrinin evi anlamini tasir. Ucunda ölüm dahi olsa kan nakli yasak olup olumcul gunahlar arasinda yerini alir. Bu sebeple Amerikada cocuk ve bebek ölümlerine sebebiyet vermekten basi az agirmamistir. Assagidaki resimde de gorulecegi gibi yanlarinda tasidiklari ve imzalarinin bulundugu "kan nakli istemiyorum" adli belge olum pahasina da olsa bu tedavinin reddi anlamini tasir. Turkiyede M. Suer onderliginde Istanbuldan yonetilmektedir.

Dunyanin sonun cok yakin oldugu ve sadece kendilerinin kurtulacagi inanci hakim olup, ulke bayraklari, milli marslari, saygi duruslari (herhangi bir sebeple) askerlik hizmeti, sigara, masturbasyon, evlilik disi cinsel birliktelik ve flort kesinlikle yasaktir.