bugün

akg k 391nc

gün itibariyle sahip olduğum dehşet-ül vahşet alet. ilk izlenimlerime göre enfes bir cihaz. son seste bile distorsiyon sıfır, sahne geniş ve gerçekçi, ses dengeli, her şey yerli yerinde ve mükemmel bir ses kalitesi var. ayrıca tasarımı da gayet hoş. şimdilik eksi yön olarak 32 ohm empedanstan mütevellit sesinin biraz düşük olmasını söyleyebilirim. işbu entry yalıtım test edildikten sonra editlenecektir.

edit: günde nc açıkken 1,5; kapalıyken 2 saat civarı kullanımdan oluşan iki haftalık bir test sürecinden sonra değerlendiriyorum. bu arada şarjı hala bitmedi.

sesin on numara olduğunu daha önce de söylemiştim. yalıtımdan bahsetmek gerekirse piyasadaki birçok kulaklığa göre iyi tabii, ama daha iyi olabilirdi diye düşünüyorum. çok slow parçalar dinlemediğiniz sürece pek sorun olmuyor gerçi. ama dediğim gibi daha iyi olabilirdi.

bass konusuna gelelim. "böyle hayvan gibi bass olsun, titretsin" derseniz yanlış adrestesiniz. çok güçlü değil. ama netliği gerçekten muhteşem, ayrıntıları rahat yakalayabiliyorsunuz. dinlediğiniz müzik türüne ve zevkinize göre değişmekle birlikte bana göre ne eksik ne fazla, tam olması gerektiği gibi. özellikle bass gitar ağırlıklı progresif rock falan dinlerseniz işitsel orgazm yaşatıyor.

şimdi gelelim noise cancelling olayına. konuşma vs. seslere karşı pek etkili değil bu arkadaş lakin motor gürültüsü gibi seslere karşı ciddi faydalı. bariz anlıyorsunuz farkı. ve bundan da iyisi, görevi sadece gürültüyü engellemek değil; sese de ciddi etkisi var. hem sesi yükseltiyor hem de halihazırda iyi olan ses kalitesini nirvanaya ulaştırıyor. size de "vay amk adamlar yapmış" demek kalıyor.

özetle verilen parayı sonuna kadar hakeden bir kulaklık. şu döviz kuru zamazingosu olmasa çok daha uygun fiyata olacaktı tabii. ona da yapacak bir şey yok.

tarih ötesinden gelen edit: yaklaşık 3,5 yıl oldu ve hala kullanıyorum, bu konuda rekor oldu benim için. ses olarak pek bir kayıp yok. en sıkıntılı yanı filtrelerin metal değil bez olması, kısa zamanda tıkanıyor. 2 sene sonunda kısa aux kablosu cortladı. orijinali bulunmuyor, çeşit çeşit aux kablosu denedim lakin maksimum 1 ayda bozulmayan tek kablo hama'nın spiral kablosu oldu. şarj konusuna gelirsek bariz kayıp var, yine de rahat 20 saati çıkarıyor. birkaç ay önce de bu modeli durdurup muadili olan akg n20 nc modelini üretmeye başladılar. şu anki kurla fiyatı en az iki katına geliyor tabii.