bugün

game of thrones

sadece 6. sezon ilk iki bölüm için spoiler içerir:

--spoiler--

--spoiler--

tamam süper bölümdü, izlerken ben de keyif aldım ama o kadar güzel olayın arasında güme giden iki mantıksız sahne vardı.

öncelikle jaime lannister bize ta ilk bölümden beri kendini dünyanın en iyi dövüşçüsü sanan bir adam olarak gösteriliyor. kimseden çekindiği yok, ned stark karşısına teke tek çıkarken tereddüt bile etmedi, kolu kesildikten sonra yanında sadece bir adamla yiğitler diyarı dorne'a tek başına daldı falan, şimdi öz kızının cenazesinde ona artizlik yapan hıyarın teki karşısında sırf eli sopalı birkaç oğlandan korkup geri adım atacak öyle mi? dünyada sevdiği tek insana işkence etmiş, sokaklarda teşhir etmiş adamın önünde "bokunu yiyim bana kıyma ağam" pozları çekecek? senaristler kendi karakterlerini tanımıyor bildiğin. öteki dingil de hala "yok biz imparatorlukları yıkarız" havalarında. mace tyrell bu kadar ürkek bir adam olmasa sadece high garden'ın askerleri gelip bir günde o sopaları o cübbelilere monte edecek haberi yok.

diğer mantıksızlık bu sezon ilk bölümden beri sürüyor. iki piç gelip dorne prensini öldürüyor, bütün dorne "ha tamam o zaman, bundan sonra elia sand'ın hizmetindeyiz." mi diyecek? iki meme daha fazla göstermek için belki de westeros'un en akıllı adamını harcadınız ulan. çocuk yaştaki robb'un peşine takılıp bütün krallığa isyan edecek kadar daşşaklı kuzey haneleri sırf tywin lannister'ın verdiği bir belge yüzünden roose bolton'a itaat ediyordu hadi bunu yuttuk, şimdi diyarın en köklü haneleri olan umberlar, manderlyler ve karstarklar sadist bir piçi mi lord kabul edecek? "ned stark babamı öldürdü o zaman seninleyim ramsay" diye bir mantık yok hacı, koca karstark ailesisin, gerekirse bağımsızlık ilan edersin ama ramsay'e abi olacak kadar düşmezsin. bu arada kendini yedi krallığın hakimi ilan eden balon greyjoy da yanında bir adet bile koruma olmadan dolaşıyor. tabii, çok mantıklı.

aklıma gelmişken, yedi krallığın en iyi şövalyesi olan barristan'ı birkaç dingile harcattığınızı da unutmadık senaristler.

--spoiler--

--spoiler--

sonra da diyorsunuz ki kitabı okuyanlar gelip diziyi eleştirmesin. george amca ne kadar tembel olsa da kitaplarda her ayrıntıya dikkat ediyor. karakterlerin ve hanelerin geçmişini göz önünde bulunduruyor, mantık hatası bulunursa eleştirileceğini biliyor. dizi ise sürekli popülizm peşinde, sırf insanlar "uuuv" desin, "vaaaav" desin diye absürt olaylar uyduruluyor. ha bak yine süper dizi, şahane dizi. yapım kalitesiyle, çekimleriyle, diğer dizileri geçtim filmlerin bile %99'undan daha kaliteli kesinlikle. istediler mi çok akıllı, mantıklı karakterler ve sahneler yazıyorlar. "chaos is a ladder" diye bir atasözü armağan ettiler dünyaya. ama bazen de saçmalıyorlar işte, fanboy gözlüklerinizi çıkarıp kabul edin.