bugün

muddy waters

bir internet blues radyosunda Deep Down in Florida adlı harika bir parçasını dinlerken hakkında bir entiri girmeye karar verdiğim, hakkındaki bilgilere bakarken bugün doğum günü olduğunu öğrendiğim Muddy "Mississippi" Waters, 4 Nisan 1913'te Issaquena County, Mississippi'de McKinley Morganfield adıyla dünyaya geldi. Uzun bir süre doğum yılı 1915 sanıldıysa da yakın zamanda bulunan evlilik cüzdanı ve müzisyenler sendikası kartı, kendisinin doğum yılını 1913 yazdığını belgeler.

waters'ın ikinci doğuşu ise alan lomax'ın kongre kütüphanesi adına dolaşıp a.b.d.'nin güney eyaletlerindeki blues müzisyenlerini kaydettiği 1941 yılı yazında yolunun Stovall, Mississippi'ye düşmesiyle olur. şöyle tarif ediyor o zamanki durumları muddy waters:

"cihazlarını getirdi ve beni kendi evimde kaydetti, kaydedilen ilk şarkıyı dinlettiği zaman bana sanki başka birisinin kaydı gibi geldi . gardaş, o cumartesi akşam üzeri o sesi duyduğumda nasıl hissettiğimi bilemezsin ve o benim kendi sesimdi. Sonradan bana plağın iki kopyasını ve 20 dolar yolladı, bende o plağı alıp köşedeki müzik kutusuna taktım. çaldım, çaldım ve 'yapabilirim' dedim 'yapabilirim'."

(He brought his stuff down and recorded me right in my house,and when he played back the first song I sounded just like anybody's records. Man, you don't know how I felt that Saturday afternoon when I heard that voice and it was my own voice. Later on he sent me two copies of the pressing and a check for twenty bucks, and I carried that record up to the corner and put it on the jukebox. Just played it and played it and said, `I can do it, I can do it')*

*http://en.wikipedia.org/wiki/Muddy_Waters

edit: türkçe karakterler.