bugün

sözlük yazarlarının canını sıkan şeyler

mühendisim. imza yetkim var. 3300 tl maaş almam gerekirken aldığım maaş 1500. imza yetkimden dolayı sigortam 3300 tl den yatması gerekirken asgari ücrette yatıyor. ve utanmadan patronum gelip halletmem için bunu bana söylüyor. biz de çıkartacak diye ses edemedik çünkü tüm piyasa bu karaktersizlikle yoğrulmuş durumda.

ve sonrasında bacağımı sakatladım ameliyat oldum şuan raporlu bir şekilde evde yatıyorum 2 ay olacak bir kaç gün sonra.
ve evliyim. ev geçindirmek gibi bir sorumluluğum var. bu adamın asgari ücretten sigorta yatırmasından ötürü zaten kuş yemi kadar para veriyo ssk. yaşamaya çalışıyoruz bu şekilde.

bir de sözüm ona ben dönene kadar geçici olarak yerime biri alındı. o adamı girdiği gibi 2000 tl den başlatmış patronum az önce öğrendim. bizim çalıştığımız aletler eski ve kırıkken yeni gelene aletler sıfırlanıp verilmiş. ben gün geldi işçinin yevmiyesini bile patron bana para atmadığı için cebimden vermek zorunda kaldım, adamlar zorda kalmasın diye ve paramı alamadığım zamanlar oldu. kalacağımız yer çok tutacak diye yeri geldi karış karış aradım en uygununu buldum konaklanacak yerin. 1.5 yıl olacak çalışalı bir zam bile yapmış değil bana. ve şimdi yeni gelene yapılanları görüyorum. aslında olması gereken o ve hatta daha fazlası ama olan bize olmuş görmüş olduk. işte böyle sözlük. iyilik yap denize at. canımı sıktı it.