bugün

tesisatçı ustasının çatalını yalayan çırak

geçen yaz kız arkadaşımın arkadaşı nuray'ın evinde gördüğüm ve beni şok eden çıraktır.

nuray'ın sürekli muslukları tıkanır ve neredeyse her gün eve tesisatçı gelir. artık tesisatçıyla o kadar yakın olmuşlardır ki eğer iş uzun sürerse tesisatçı ve çırağını evinde misafir eder, çiftli yatakta 3 kişi beraber uyurlar. güvenilir adamdır yani tesisatçı.

yine günlerden bir gün kız arkadaşımla nuray'ı ziyarete gittik. evde tahmin edileceği üzere tesisatçı ve çırağı vardı. mutfaktaki musluğu tamir etmekle uğraşıyorlardı ve tesisatçı sıcak havalardan dolayı üstsüzdü. rutin olarak bol bol çatal frikiği de veriyordu. bugün bol pantolon tercih etmişti.

akşama doğru işler bitmeyince hep beraber nuray'ın akşam yemeğini yemeye karar verdik. yemekte tavuk pirzola, bol sarımsaklı mantı ve şalgam vardı. tavuk pirzolaya devam ederken kız arkadaşım tuvalet ihtiyacı olduğunu söyledi ve masadan kalktı. nuray da ona yardım etmek üzere tuvalete gitti.

çırakta gariplik seziyordum ve kızların gitmesiyle gözü ustasına kayıyordu, yercesine bakıyordu.

usta masanın öbür ucunda bulunan sürahiye uzandığı anda çırak birden ustanın çatalını yalamaya başladı ve şok olduk. usta birden hışımla çırağa tokat attı:

-oğlum çatalımı neden yalıyorsun, manyak mısın sen?
+ustacım, nuray abla bana çatal vermeyi unutmuş, ayıp olmasın diye o gelmeden seninkini kullanacaktım.
-tamam ama ağzımda uçuk var benim, sana da bulaşır.

usta böyle deyince çırak tavuğu eliyle yemeye başladı. nuray ve kız arkadaşım da tuvaletten döndüler o sırada. şalgamlarımızı da içtikten sonra kız arkadaşım ve ben evlerimize, usta, çırak ve nuray da uyumak üzere yatakodasına gittiler.