bugün

rusların gerizekalı olduğu gerçeği

türklerin hristiyan halidir sonuçta. doğulu ama zoraki Avrupalı olmaya meyilli. avrupayı Avrupa yapan kültür birikimine sonradan dahil olmaya hevesli ancak asyanın o insana değer vermeyen ikliminden nasibini almış.

başka ne beklenebilirdi ki?

yanlış anlamayın Avrupa hayranı çakma aristokratlardan değilim. biz buyuz diyorum. kültürümüz insanımız bu. Asya insanıyız. şu an ortadoğu ile birlikte avrupanın bir zamanlar yaptığı gibi orta çağ karanlığına son sürat saplanıyoruz.

daha çok insan öldüreceğiz, daha çok kadın taşlayacağız. daha çok ölümlere duyarsızlaşacağız. daha çok kavgacı olacağız. olacağız ki insan hayatının değerini yaşayarak öğrenelim. batı bildirileri ile, sözde evrensel kanunlar ile değil. yaşayarak. hatta belki bizden güçsüzü sömürmeye bile öğrenmemiz gerekir ki; emperyalizme de düşman kesilmeli.

anlatacağımız zor zamanları yaşayacak bu topraklar, sonra anlayacak yaptığı kötülüğü. sonra bu kötülüklerin bir daha olmaması için uğraşacak.

emekliyoruz henüz, dizlerimde daha çok yara çıkacak ve öyle öğreneceğiz yürümeyi. avrupanın koltuk dernekleri ile değil.

Yada Japonya gibi tekraratom bombası yememek için koşar adım yürümeyi öğrenmeye mecbur kalacağız.

sonumuz hayrolsun.