Sözlü bir ansiklopedidir. Nice sosyologların kitabına taş çıkarır sadece bir türkü, sadece bir türküyle bir insana aşık olduğunuzdan daha fazlasını olduğunuzu anlarsınız..
Haydar haydar'la üslup sahibi olursunuz, o eser sizi üslup sahibi yapar. Ali ekber çiçek vurdukça siz vurursunuz sanki saza. Nida tüfekçiyozgat sürmelisi'ne girerken sanki siz eşlik edersiniz yine. Notanın değiştiği yerler parmak ucunuzda olur sanki. Sabahat Akkiraz'ın sesi de turnadır tam anlamıyla. Kazancı Bedih size urfa biberinden daha acı şeyler olabileceğini diliyle gösterirken, aşık mahsuni şerif ile 'Türkiye'de de ne güzel insanlar yetişiyor.' dersiniz.
Neşet'se bir başkadır, bam telini orta tellere kattığı gibi sizi de nice yerler katar; gözlerinizi kapatın yeter, belki gerek bile kalmaz..
Türkü olmazsa olmazdır. Kopuz'a dokunan ellerle bağlama tutan eller birdir.
Türkü sizi Sabahın seherinde uyandırır, kara toprağı sadık yar bildirir size. Yarinizin bal ile yoğrulan saçını anlatır birkaç kelime ile.
Sizden türküleri deli gibi sevmenizi, tapmanızı isteyemem ama en azından yörenizin birkaç türküsünü de bilin de sizin de emanet edebileceğiniz bir şeyler olsun evlatlarınıza halk müziği adına..
"bahar gelmeyince güller açılmazımış,
yavrusuz yaylaya konup göçülmezimiş,
uykudan mı kalktın gözün açılmazımış
bilmiyorum ne derdin var yar senin?"