bugün

gaste

çalışanlarına ikiyüzlü davranan gazetedir.
işçilerden yapılan açıklama aşağıdadır.

"bizlere vaad edilen ilk baştaki çalışma koşullarımız; 500 ytl maaş, asgari ücret üzerinden sigorta ve hafta içi 4x5 saatlik mesai idi. ilk maaşlarımızı alacağımız gün bize bir çok iş yerinde kullanılan, işçilerin hiçbir yararına olmayan ama zorunlu olan boş bir sözleşme imzalattılar. Kimi bölgelerdeki arkadaşlarımız iş bırakarak bu olayı protesto etti. Bugünlerde ise eş zamanlı olarak gruplar halinde toplantılar yapılıyor. Toplantılarda işveren bize 1 nisandan itibaren geçerli olacak bir dayatma yapıyor: 500 ytl yerine 290ytl maaş, asgari ücretten sigortalı gösterilmek yerine 4 saatlik part-time sigorta. Bu koşullarda 50 gün içerisinde ne değişti de koşullar değişiyor. ikiyüzlüce davranan patron temsilcisi işin başında doğru fizibilite yapmadıklarını bundan dolayı böyle bir uygulamaya geçeceklerini söylüyor. Gazete çalışanlarına işe başladığı ilk günden itibaren sigortalı olacakları sözü verilse de bugün çoğu arkadaşımızın sigortası bir gün ile bir hafta olmak üzer eksik yatırılmıştır. Bu bize gösterilen bordroda böyledir ama internet üzerinden yaptığımız araştırmada ise halen sigortamız görünmüyor. Bizler yaşadığımız sorunların ne ilk ne de son olacağını biliyoruz.

500 bin baskı yapan istanbul'un ilk ücretsiz gazetesi diye her gün bin ağızdan tekrarlanan, 30-40 iett otobüsünü giydirip reklamı yapılan, 1040 çalışanınızla istanbul sokaklarında olduğunuzu söylüyorsunuz. Peki bu övünmeleriniz belki de gazete için en hayırlı olanı
ama çalışanlarınızın maaşları ve sigortalarıyla nasıl övüneceksiniz.?

Emeği ile yaşayan insanların kaybedeceği hiç bir şey yoktur. Ama siz bu utançla yaşamaya yazgılısınız, sömürü çarkının rantını yiyen hesabını da bir gün mutlaka verecektir. "

Gaste Gazatesi Çalışanları
iletişim: gastecalisanlari@hotmail.com
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar