bugün

hristiyanlaşarak asimile olan türk boyları

Çok iddialı olan Bulgar tarihçileri inceleyebilir mesela. Kendilerinin tarihte Türk olduğunu hatta ve hatta devletlerinin adının dahi Türk adı olduğunu kabul ediyorlar.

Her gerçek her yerde söylenmez derler. Bulgarlarda böyledir. Birarada olduklarında konuşurken bu tarihi gerçeği dile getirirler ancak sorsan slavdan çok slavdır. Tarihi bir bilinçaltı var. Bir kardeşin diğer kardeşi ezmesi veyahut itaat etmek zorunda bırakması gibi gerçekler.

Liseye kadar Bulgar eğitim sisteminde onların tarihini okumuş onlarla iç içe bulunmuş birilerini bulup sorun. Türkiye de bu çok zor olmasa gerek. Bilinçaltlarında tarihsel bir eziklik var bulgarların. Bu ezikliğin en büyük faktörü ortodoks kimlikleridir.

Halbuki bugün bulgarlar hala ortodoks ise yunanlar hala ortodoks ise bunu Müslüman turklere borçlular. Sırplarda öyle makedonlarda öyle.

Hatta ve hatta ilginçtir katolik arnavutlarda hala varsa bunu Türklere borçlular çünkü Türkler bölgede çok ilginç dengeler kurmuş çok iyi bir stratejiyle yönetmiştir.

Bugün elindeki tomarlarca parayla binlerce asker gücüyle bunu beceremiyor batılılar.