bugün

taksim de yılbaşı

çevrenin merkezi istilası!!!
son birkaç yıldır şehrin belli başlı noktalarında [taksim, nişantaşı] yeni yıla açık hava partileriyle girmek pek bir revaçta. hatta bu partiler bizzat yerel yöneticiler tarafından organize ve finanse edilmekte.
ama gelin görün ki ortaya çıkan manzara öyle pek de keyif vermiyor insana. özellikle taksimdeki parti, önlerine çıkan her şeyi yakıp yağmalayan moğollar gibi bir abazan erkekler ordusunun meydanı istila edip şuursuzca eğlenmeye çalışmalarına sahne oluyor.
aslında şaşırmak yersiz. oldukça acıtıcı bir türkiye gerçeğinin ete kemiğe bürünmüş hali bu. nüfusun azınlığı pastanın kremasını yerken, geri kalanlar , envai çeşit magazin programlarında bu kremanın iştahla ve görgüsüzce yenmesini seyretmekle geçiriyorlar bütün bir yılı. senenin bir günü, yılbaşı gecesi, bedava müzik, bedava içki, ortam, ambians, kızlar, kızlar, kızlar... vaadinin çekiciliği taksim meydanının hınca hınc dolmasına yetiyor da artıyor bile. sonuçta eğlenmek en temel insani güdülerden biri. ama açlık ve bastırılmış duygular, içki ve çılgınlık çağırısıyla birleşince hiçbirimizin unutamayacağı turist kızlara taciz görüntüleri kalıyor geriye.
cumhuriyetin bilmemkaçıncı yılına gelmemize rağmen bu ülkede hala dengeli bir gelir dağılımı oluşturmayı becerememiş yöneticilerimiz bu görüntüleri olması gerektiği kadar önemsiyorlar mı acaba?
yoksa "televoleler insanı komünist yapar" sözü acı bir şaka olarak tarihin tozlu sayflarında unutulmaya yüz mü tuttu?