bugün

bursa da mutlaka yapılması gerekenler

havalar hazır güzelleşmişken mudanya'da kafeler sokağı bitiminde yer alan kalami'de bira-kalamar-sohber üçlemesi yapmakla başlanabilir listeye. yunan meyhanesi imajı nedeniyle o yol üzerinde maviye ve beyaza boyanmış tek yerdir kendisi, kaçırmanız imkansız.

podyum park'ta yer alan 15 eylül kıraathanesi'nde jazz konserlerini yakalayabilirsiniz. diğer büyük şehirlerdeki gibi kasıntı konser ortamları yoktur burada. 10 points for gryffindor.

biraz romantizm peşindeyseniz önce tophane'de manzaradan keyif almaya bakın. olmuyor değil mi? canına yandığımın şehreküstü tokileri ve tuhaf yapılaşma başınızı döndürdü. yapacak bir şey yok, o kadar yol gelmişsiniz. sakin olun ve tophane'nin biraz arkasında kalan kalecik isimli şahane yere gidin. evlenme teklifi mi edeceksiniz? buyursunlar. aşkınızı ilan mı edeceksiniz? hiç durmayın. nedense o ambiyansta insanın aşık olası geliyor. tuhaf...

metroyla giderken acemler tarafında timsah şeklindeki yeni stadyumun bir türlü bitmemesi üzerine şikayetlerde bulunmak ve "kafası sonra gelecekmiş abi!" klişe esprisini yapmak da ne yazık ki bursa'da az da olsa yaşanmışlığı olan herkesin boynunun borcudur.

bursa aslında cumalıkızık'ta gözleme, tirilye'de balık ekmek, kafkas pastanesi'nde karyokadır efenim. afiyetler. iyi gezmeler.