bugün

youtube den para kazanmak

Sıradan bir vatandaş için hiç kolay değildir. Öncelikle düzenli olarak, kaliteli ve farklı içerik üretmeniz lazım. Sizin yapmayı düşündüğünüz kutu açılımı, oyun görüntüleri, ürün tanıtımı, makyaj, yemek tarifi, bilgi videoları, yarışmalar, iddaalar zaten fazlasıyla yapılıyor. Siz, eğer bir yer edinmek istiyorsanız, öncelikle para kazanmayı unutacaksınız.

Peki bunlar zaten yapılıyorsa, biz hiç mi yapmayalım ? hayır tabi ki... Önemli olan yapılan işin farklı olması. herkes ürün tanıtıyordu ama ekin kollama, teknolojiye atarlanan adam olarak ön plana çıktı. Hem de bir taşla. *
Şahsi olarak kısa vadede pek para kazanılabileceğini düşünmüyorum. Önemli olan yer edinebilmek. zaten youtuber olarak adlandırılan ve belli bir abone sayısının üzerindeki kesim, genel de birbirini tanıyan ve destekleyen isimler. tabi bu lobicilik anlamında değil.

zaten kazandığınız paralarda muhtemelen, kamerayı, mikrofonu, laptopu yenilemeye falan gidecektir.

demem o ki; hobi olarak, belki uzun vadede ek gelir olarak yapılabilir ama meslek olarak, düzenli gelir elde edilebilecek bir mecra değil burası.
Zaten çok özgün içerik üretir ve belli bir izlenmeye ulaşırsanız, birileri kapınızı çalar, gel beraber çalışalım diye. kendinize güveniyorsanız, amacınız bu olsun.