bugün

islamiyette kadının yeri

şeriat düzeni adı altında bazı ülkelerde örfi- keyfi kanunların olması, kelime anlamı olarak şeriatada * ters bir durumdur.
example:
islamiyet nikahta kadına boşanma hakkı vermez. evet evet doğrudur; kadın evlendikten sonra boşanma hakkı yoktur. ancak gene aynı islamiyet derki; kocana- eşine şart koşup, uymaması durumunda nikahını düşürebilirsin. mesela, kadın kocasına diyebilirki şayet bana ne sebebten olursa olsun şiddet uygularsan nikahımız düşer. gibi bir şart koşar ve bu şartı kocası yerine getirmezse nikahları düşer.
bu paragraftan ve örnektende anlaşılabileceği gibi islamiyet hükümlerini araştırmadan hede hödö demek çok doğru değil kaldıki; islamiyet te nikah akdi abartıldığı gibi değildri. şeriat düzeni ile yönetilen ülkelerde açık seçik görülebilirki kadın erkekten boşanabilir, kocasından nafaka alabilir. elbettki bizim ülkemize şeriat düzenine gelmemeli gelmesinede müsaade etmemeliyiz ancak bilinmelidirki kaynak olarak google yada diğer arama motorları kuran'a göre çok ama çok basittirler. açın öğrenin bunuda googleda aratmayın yahu.