bugün

hitler in sscb ye saldırmasının sebepleri

hitler ideolojik düşmanı sovyetler birliğine eninde sonunda saldıracaktı. bu yüzden hitler sovyetlerin kendini toparlamakta olduğu görmüş ve akıllıca hareket ile beklemeden dalmıştır. eğer 2-3 beklese nazi almanyasının kaynakları tükenir, sovyetler ise gayet hazırlıklı şekilde bekliyor olurdu.

saldırı başladığın zaman hala yaz mevsimi vardı. fakat sovyetler gibi uçsuz bucaksız coğrafyaya sahip devlete saldırmak için doğru vakit ilk bahardı. çünkü uzun süreceği kesin olan savaşta kış ne kadar uzak olursa o kadar avantaja sahipti.

peki almanlar niye ilkbahar'da saldırmadı derseniz bu sefer işin içerisine faşist italya geliyor. afrika'da tek metre ilerleyemeyen ve akdeniz'de çok övündüğü donanması iş yapmayan italya yunanistan seferini başlatmış ve eline yüzüne bulaştırmıştır. hali hazırda mussolini ve hitler'e özenen metaxas yönetiminde greko-faşist yönetime sahipti. ne doğal kaynakları, ne de italyanları tehdit edecek bir gücü yoktu. fakat sebepsiz yere saldırıp başarısız olan italya'nın arkasını toplamak almanlara kalmıştır. bu sebeple yunanistan'da vakit kaybeden almanlar baharı kaçırmış ve yaz gelmiştir. kış gelince yaptıkları hatanın farkına varmışlardır.