bugün

lüleburgaz

Son günlerde fırsatçı ve vurdumduymaz insanına fazlaca rastladığım ilçe.
Kafeleri, mağazaları seven insanlar için yeterli kaynağı olsada benim gibi gezmeyi seven insanlar için pek de görülesi yerleri yok. istanbuldan iki saatlik yolu varsa da gezip görmelik yerlerine (ki bu yerler burgazın içinde olan yerler değil) kişisel arabanız yoksa ulaşım sıkıntı.
yollarını bilmem ama kaldırımları berbat halde. Her an biryerlere takılıp düşebilirsiniz.
Çokca köpeği bulunur. Yolumun üzerindeki kangalı anmadan geçemeyeceğim. Gelin görün ki bana zararı dokunan bir hayvan olmadı burada. Doğu çevresindeki insanları düşünürsek burdaki köpekler uysal bile sayılabilirler.
Havası istanbuldan farklı gelmedi bana. istanbula git gel yaptığımda havayla ilgili hiçbir değişim hissetmedim.
Boyutundan bahsetmem gerekirse ilçenin istanbul ucundan minibüse binerseniz edirne ucundan çıkmanız trafik varsa 17 ila 20 dakikanızı alabilir(tekrar ediyorum trafik varsa).
insanlarını tembel bulduğumu söylemeliyim. Zaten duyumlarıma göre "iç istemiyim çalışayim ep istiyim süüt dibinde yatayım." Sözüne dayalı bir felsefeye adamışlar kendilerini.
Burgazın yerli halkından konuşmam gerekirse çingeneleri es geçemeyiz (köyler dahil değil). Zira geriye kalan tabaka göçmen. Bolca emekli de bulabilirsiniz burada.
Gelirseniz kalabileceğiniz bir misafirhanesi var. Birde yaman oteli var ama insanlar için yol tabelasından farkı yok. Örn.; a kişi:devlet hastanesi 2. Binaya nasıl giderim? Feslegen:dümdüz gidin yaman otelin yanında emniyet var. Emniyetin hemen arkasında. Hastane demişken hastanesinin 2 ayrı binadan oluştuğunu duymak beni düşüncelere zerk etmedi değil.
Birde söylemeden geçemeyeceğim: sivrisinekleri insanları o kadar benimsemiş ki siz onlardan korkarsınız onlar sizden korkmaz.saldırıya geçerseniz onlarda geçer. Bunun nedeni olarak fabrika atıklarının derelere boşaltılması ve derelerin ıslah edilmemesi imiş.

Öyle aklıma gelenleri yazdım. gelirse yine yazarım.

Özetle; yaşanılabilir bir ilçe mi? Evet.