bugün

kabala

kabala, herhangi bir dini inanç, organizasyon ya da tarikat değildir. eskiden sadece 40 yaşından büyük, dini konuda uzman kişiler bu ilmi öğrenebiliyorlardı. çünkü insanların aklını kaçırmalarına sebep olabilecek derece tehlikeli ve güçlü bir ilim dalıdır. kabala, sizlere enerjilere hükmetmeyi öğretir ve sizi tanrı denilebilecek bir güce eriştirir. kabala, tılsımların ve büyülerin yapımında etkili ve esas roldedir. yani tılsımların, muskaların çoğunda ibranice harflerin bulunması kabala sayesindedir. kabala, museviler tarafından dünya'ya yayılmış ve popüler olmuştur.

fakat, kabala kökeni musevilere dayanan bir öğreti değildir. museviler onları mısırlılardan çaldı kendilerine göre değiştirip kullandılar. kabala; enerjilere hükmetme ilmidir. bir nevi gelişmiş büyü ve okültizmin karışımıdır.

antik mısır'da firavunları bu kadar güçlü ve saygın kılan pekçok unsur vardı. ama bu unsurlardan en önemlisi kabala'yı etkili şekilde kullanabilmeleriydi. neden antik mısır halkı firavunlarına tanrı muamelesi yapıyordu. çünkü firavunlar bu ilmi çok iyi bildikleri için tanrı gücüne ulaşmış ve elohim'e, allah'a meydan okumuşlardır.

mısır'da eskiden ruh bilimine ve büyüye çok önem verilirdi. özellikle ruh bilimci olarak adlandırılan insanlar vardı ama bu insanlar sadece insan ruhu ile değil başka ruhani varlıklarla iletişim konusunda çok bilgiliydi hatta mısır'da kabala sözcüğü kutsal bir anlam taşır.