bugün

yılın seçilmiş ürünü

“Yılın Seçilmiş Ürünü”, dünyanın en önemli inovasyon ödüllerinden biridir. 1987 yılında Fransa’da kurulmuştur. Program, 37 ülkede 3,5 milyar tüketiciyi içinde bulundukları pazardaki en iyi ürünlere yönlendirip, üreticileri de kalite ve inovasyon için ödüllendirir.

“Yılın Seçilmiş Ürünü” tüketicilerin oyları ile belirlenir. Üreticiler için yeni ürünün denenmesini, bilinirliğini, dağıtımını ve satışlarını artıran güçlü bir pazarlama aracıdır.

“Yılın Seçilmiş Ürünü” programına, inovasyon içeren ve son 23 ayda pazara çıkmış olan tüketici ürünleri katılır. Katılan ürünler, hizmet ettikleri tüketim ihtiyacı ve taşıdıkları özelliklere göre kategorilere ayrılır. Türkiye’yi temsil eden tüketici örneklemi ile yürütülen araştırma sonucunda, her bir ürün kategorisinde yılın ürünü seçilir. Tüketici araştırması, uluslararası tanınmış bir araştırma şirketi ile yürütülür.

Kazanan ürünler, her yılın Mart ayında üretici firmalar, medya kuruluşları ve perakendecileri biraraya getiren ödül töreninde duyurulur ve üretici firmalar “Yılın Seçilmiş Ürünü” logosunu bir yıl boyunca ambalaj, iletişim ve satış noktalarında kullanma hakkını kazanırlar.

(bkz: http://www.yilinurunu.com...ilin-secilmis-urunu-nedir)