bugün

akrabalardan nefret etmek

Aslında sebebi akrabanın anlamını bildiğimiz için ve bunun gereğini yerine getirmemiz gerektiğiini düşündüğümüz içindir.

Mesela akraba akrabaya sahip çıkar kollar destek olur ve asla kötü düşünmez gıybet etmez haset etmez, bunun yanında kültürümüzdeki el alem neder şeklindeki davranışlarımzdan kaçamadığımız için ki bunlar genelde güzel şeyler mesela hasta ziyareti vs. davranış içinde kendi karakterlerini sergilerken aslında akrabalık kurallarını çiğneyerek bize zarar verirler yani akrabadan güzel şeyler beklerken tam tersine kendi karakterlerindeki saçmalıklar bize zarar verirken aşırı beklenti ters teperek can yakar ve bunu büyütürsek onlar hakkında gıybet ve buna benzer şeylerle karşılık vermeye çalışırız.

Sonuç olarak akrabalar insandır, kan bağından dolayı ve geleneklerimizden dolayı ilişki içinde olmak zorunluluğu sevmediğimiz akrabalardan zarar görmeye zorunlu olarak götürebiliyor ama hiç zarar göruyor değiliz çünkü onların yaptıkları saçmalıklar kendine zarar verir ama siz o saçmalıklara alınmazsanı sadece kendi zarar vermekle kalacaktır.