bugün

seksi

ne menem bir bok olduğunu bir türlü çözemediğim kelimedir. şimdi yazılı düşünüyorum.(ben buldum. nasıl güzel olmuş mu?)

köken itibarıyla sekse dayanıyor. seks yabancı bir kelime cinsiyet anlamında ama cinsi münasebet yerine de kullanılıyor. şimdi seksi kelimesinin seksten türetildiğini düşünürsek şöyle iki anlam çıkartıyor.

bir: seks kelimesini cins olarak alırsak; seksi: cinsine has özelliklileri olan, cinsi özelliğini belirten bir manaya geliyor. örnek olarak seksi kadın ya da seksi erkek dediğimizde cinsinin kendine has özelliklerini taşıyan kişi. o zaman nedir bir kadını ya da erkeği seksi yapan? kadın için düşünürsek, bir adet kukusu, iki adet memesi, her tarafından kıllar fışkırmayan bir derisi, narin elleri ve minicik ayakları olan her kadın seksi oluyor ki bu da hormon bozukluğu olmayan tüm kadınları kapsıyor. o zaman seksi diye ayrı bir kelimeye gerek yok.

bunu erkek içinde düşünebiliriz. bir adet sapı, iki tane içi kıl dolu kulağı, ileriki yaşlarda sarkmaya müsait, içinde pamuk birikmiş bir göbeği ve çizgili pijamanın üstüne giydiği askılı atletin açıkta bıraktığı omuzlarında gök yüzüne doğru uzanacak kıllar olan her erkek seksidir. eh bu da metroseksüel ibneler dışında ki bütün erkekleri kapsadığı için seksi diye kelime uydurmaya gerek yok erkek der geçeriz.

iki: seks kelimesinin tali anlamının cinsi münasebet olduğuna yukarıda deyinmiştik. bu noktadan hareketle seksi kelimesinin cinsi münasebetle yani sevişmekle yani tepişmekle alakası olanı nitelediğini söyleyebiliriz. işte bu ahval ve şerait içinde işler birbirine giriyor. örnek ile açıklayalım. örnek 1: seksi kadın: hah ne demek şimdi bu? sıkıyorsa açıkla bakalım. sevişmekle alakalı kadın mı demek. yani sevişgen demek mi? yoksa insanın sevişesini getiren kadın demek mi? peki ya .. kafam karıştı biraz da siz düşünün. nedir kardeşim bu kolaycılık?