bugün

aziz kiraz

O ses Türkiye'nin 5. sezonunu 2'ncilikle bitirmiş genç şarkıcı. kariyerini ileride pop opera üzerine kurgularsa belki bizim de bir Mario Frangoulis'imiz olabilir.
Çocuğun eğitim aldığı lisede klasik müzik temelli bir eğitim aldığını dikkate alırsak bu alandaki başarısının daha yüksek olmasına şaşırmamız lazım. ancak gerek tavırları gerek de seçtiği şarkılardan Türk Sanat Müziğine de tutkun olduğu her halinden belli. ben sanat müziğine yakın şarkılarda sanki zekai tunca'nın gençliğini duyuyorum ara ara.
bir de hepsinden farklı olarak giderim performansı sergilediğinde ise özgün müziğin o kendine has vurgulamalarıyla birlikte içinden bir hilmi yarayıcı çıktığını da gördük.
sanırım genel kanıya katılıyorum ve sesinin tam olarak oturmadığını ve kendisinin sesini nasıl kullanıp hangi kulvarda ilerleyeceğine tam olarak karar vermemiş olduğunu düşünüyorum.
tercih kendisinin olmakla birlikte bu kulvarda ülkemizde pek fazla at koşturan bulunmadığını nazara aldığımızda pop opera'ya yönelmesi yararına olur gibi...
yolu açık olsun...