bugün

3 mahalleyi 7 haftada alamayıp 260 şehit vermek

iktidarın başarılı kullandığı, bölgedeki kürtleri sindirmek için devletin tüm gücünü o ilçelere yoğunlaştırıp, iktidar yanlılarının şehitler üzerinden ekmek yediği, başka bir ülkede iktidarı yıkacak başarısızlık. aslında başarısızlığın içinde başarı da var ki söyle;

yakın zamana dek her şehit cenazesinde iktidara tepki vardı. bu da akp nin oyunu düşüren etmenlerden biriydi. akp ve onun üzerinden uzun, çok iyi bir strateji geliştirip önce açılım saçmalığını kurguladı. sonrasında ise pkk ve kurtler tuzağa düşürüldü. önce uzun tarafından akabinde akp ve yandaş medya tarafından hdp ve pkk eleştirlmeye başlandı. oysa kısa bir süre önce barış kardeşlik, megri megri vardı. ve bu süreç sonunda bırakın kazanım elde etmek pkk nın ortadan kaldırılacağını anlayan pkk şiddete başladı. açılım buzdolabına kondu, kandil ve hdp kandırıldıklarını anladılar ama geç kaldılar.

akp bu süreçte sürekli kürtleri suçlayarak ve algı operasyonları yaparak halk nezdinde oyları artırmaya başladı. pkk ise şiddete devam ederek kendini bitirmeye götüren sürece imza atmış olmanın pişmanlığıyla saldırganca yoluna devam ediyor.

uzun u hepimiz tanıyoruz, bu işten karlı çıkacağını biliyordu. ve planı şimdilik yolunda gidiyor. kürtleri sindirdi, 1 kasım da oylarını artırdı, bedava elektriğe devam, sosyal yardımlar tam gaz devam ediyor, muhaliflerden de ses yok, şehit cenazelerinde hiç bir çatlak ses çıkmıyor, milliyetçiliğin her türlüsünü ayaklar altına alan düşünce din pazarlamasının üzerine milliyetçilik sosunu da ekleyince uzun un eli tüm elleri geçer.

süreç sonunda pkk ortadan kaldırılacak ve silahlı unsurlar sınır otesine atılacaktır. önce ırak sonra da suriye de kürtler bağımsızlıklarını kazanacaklar ve birleşerek kurdistan ı kuracaklardır.

ulkemiz de ise sindirilen kürtler bir süre sonra yine başkaldıracaklar ve ortadoğu nun bize düşen bölümünde kartlar yeniden dağıtılacaktır.

ek not: aslında adamın asıl amacı sadece ve sadece islam ülkelerinin lideri yani halifesi olmak, bakalım neler olacak.