bugün

hadisi inkar kuran ı inkardır

dünkü tartışma sırasında bazı entrylerin silik yediği ve çok dağınıklaşan tartışma konusudur. şimdi toparlamak ve silikleri hatırlatmak için yeniden sorularımdan 1 kısmını paylaşacağım tartışma konusudur aynı zamanda.
soruları adam akıllı cevaplayan çıkarsa ben de sizin gibi 1 hadis inkarcısı (=yani kafir) olacağım.

1. kuranda geçen peygambere itaat ayetleri sadece politik konularda ise Allah neden belirtmemiş bunu? kuranda eksik bir şey yok diyoruz madem (ben de diyorum rahat olun)
veya yine kurana bakarak bu itaat konusunun sadece dönemin insanları için olduğunu nasıl anlayacağız?

2. Resule itaat "sadece" kurana itaatle oluyorsa Allah neden bu denklemi tersten kurma ihtiyacı görüp de "Kim Peygambere itaat ederse şüphesiz Allah (c.c)’a itâat etmiş olur. Kim de yüz çevirirse; Ey Habîbim! Biz seni onlara muhâfız olarak göndermedik" demiş.

3.“Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve O Resûl’e itâat edin ki rahmete kavuşturulasınız.” (Nur Sûresi, Âyet: 56) ayetindeki "dosdoğru" ifadesine rağmen namazın bireysel inisiyatiflerle halledilebileceğini nerden çıkardınız? delirdiniz mi?
yoksa "dosdoğru" ifadesi boşuna mı?

4. sabah namazı kaç rekat? ve neden?

5. peygamberden yüzlerce yıl öncesinde yaşamış yunan filozoflarından kitaplar dolusu "hadis" kalmışken peygamberden neden kalmasın? neden ulaşamasın günümüze?

6. "Resul size neyi verdiyse onu alın, size ne yasakladıysa ondan da sakının, Allah’tan korkun. Çünkü Allah’ın azabı çetindir.” (Haşr 7)ayetine rağmen peygamberin hüküm koyma yetkisinin olmadığını nerden çıkardınız? (bu soruda ve diğerlerinde benim fikrim sizi ilgilendirmez siz önce kendinizi açıklayın bi)

7. birileri buhari adına yalan söylemiş olamaz mı? nasıl bu kadar rahat bir şekilde adamın günahını alabiliyorsunuz, yoksa birer zındık olduğunuz için mi? sadece bir soru.

8. tezlerinizi uydurma hadisler üzerinden savunmanızın ne kadar saçma olduğunun farkında mısınız?

9. hadi islam fıkıhında hadisin hiç yeri olmadığını ve hiç de gerek olmadığını kabul edelim bir an için, ulan saçma sapan adamların hayatlarını, söylediği sözleri merak ediyorsunuz da peygamberin hayatını silip atmaya çalışmak neden?

10. kuranı en iyi şekilde anlamak için çok iyi derecede arapça bilmek ve hatta hafız olmak gerekmez mi? sonuçta kuran bir "bütün" ve hiç bir dil bir diğerine olduğu gibi anlam kaybı ya da kayması olmadan aktarılamaz.

11. miras ayetindeki matematiksel hatayı (ya da öyle görünen durumu) nasıl açıklarsınız?

12. kuranda bazı spesifik durumlara işaret ettiği açıkça belli olan ayetleri o durumları bilmeden nasıl anlayacağız?

13. meal konusuna gelince, birbiri ile çelişen o kadar çeviri varken hadis olmadan nasıl işin içinden çıkacağız?

14.yoksa tüm insanların sizin iman ettiğiniz adamın çevirisine inanmasını mı dayatacaksınız? evetse neden, hayırsa nasıl?

15. hadis ve sünnet gereksizse Allah neden peygamber gönderdi? her şeye gücü yeten kuranı yollamak için başka bir (sizin deyiminizle) postacı bulamadı mı? direk pat diye indirseydi işte kuranı?

16. peygamber döneminde tüm insanların kuranı gayet iyi bir şekilde anladığını ve anlamak için peygambere hiç danışmadığını mı sanıyorsunuz?
evetse; ciddi misiniz? güldürmeyin adamı.
hayırsa; biz neden günümüzde ihtiyaç duymayalım bu açıklamalara

17. peygamber döneminde yaşasaydınız ve onunla konuşma imkanınız olsaydı kendisine kurandan ve kuran dışından hiç soru sormaz mıydınız gerçekten? alacağınız cevapların önemi ne olurdu sizin için?

18. kuran'da eksik ya da fazla ayet olabilir mi? 19 sistemine göre 2 ayetin fazla olduğu iddia ediliyor, ya 17 tane eksikse? o zaman ne olacak? ya da iki değil de 21 tane fazla ise? veya 40 tane? veya 59?

19. kuranı tam anlamıyla kavradığınızı düşünüyor musunuz? kaç kere okudunuz?

20. hadislere inananlar müşrik midir? eğer öyle olduklarnı iddia ediyorsanız ya bunca insan müşrik ya da siz kafirsiniz, farkında mısınız bunun?

özelden ya da burdan bakalım cevap verebilecekler çıkacak mı.