bugün

marsel ilhan ın balon bir tenisçi olması

türkiye'de maalesef bu tarz bir takıntı var ve bu konu tamamen aptal saçmalamasıdır.
eminim ki türkiye'de marsel'e laf atan bir dünya insan var ve bu insanların %95'i tenis ile ilgili değil. hatta bazıları tenisin temel kurallarını bile bilmez, tenis onun için sadece roger federer, rafael nadal veyahut novak djokovic'tir. peki neden? bu şekilde ortamlarda hava atabiliyor.

şöyle açıklayayım. tenis takım sporu değildir. tenis bireysel bir spordur. dolayısıyla şu an arda turan'ın yaşadığı durum teniste bir türk sporcusu için hiçbir zaman gerçekleşmeyecektir. arda turan bugün barca 11'inde tonla hata yapsa bile bu göze çarpmaz; onu telafi edecek bir dolu adam var çünkü. arda çok hatalı maç bile oynasa vereceği bir pas ile yıldız olabilir. tenis böyle değildir. yalnız başınızasınız ve mücadele ettiğiniz her sayıdan galip gelmeniz gerekir.

maalesef uludağ sözlük on birinci nesil yazarlarının çoğu gibi, müthiş cahil bir nesil yetişiyor. ve bu neslin karşılaştığı eğitim problemi zaten türkiye'nin yıllardır en büyük sorunu. eğitim, türkiye'nin kanayan yarasıdır. maalesef sporda da bu böyle. ne eğitim var ne de vizyon. bugün küçük kuzenimin gittiği voleybol kursundan kuzenimi alıp daha bir yere vermek istememize karşı gördüğümüz trip bunu oldukça net açıklıyor. sıfır vizyon.

eğitimin olmadığı bir ülkede sen sporcu yetiştiremeyip özbek kökenli bir türk tenisçisine bel bağlıyorsun. ne için bel bağlıyorsun? türkiye için. e kardeşim, marsel bugüne kadar hiçbir zaman roger federer gibi bir performans sergilemedi ki. adamda öyle bir ışık yok. tabii sen her gerizekalı türk beyni gibi adamın ilk 10'a girip wimbledon'da final oynamasını beklersen; marsel'e balon dersin.

arkadaş, profesyonel spor her gün sağa sola caka yapacağım diye body building yapmak değildir. profesyonel spor çok farklıdır. şunu anlayın artık. marsel ilhan'ı bu işi bilen kimse haydi yavrum sen yaparsın, wimbledon'u alırsın diye pohpohlamıyor. adamların düzeyi zaten belli, bu tarz turnuvalarda oynayacakları bir tur bile onlar için çok değerli oluyor.

toparlayacak olursak, marsel balon malon değildir. marsel ilhan profesyonel bir tenisçidir. kendi kabiliyeti ve olanağı doğrultusunda ilk 100 içerisinde barınmaya çalışan bir tenisçi. arkadaş yıllık 2 mio euro para alıp yan gelip yatan topçulara balon denmeyen şu ülkede marsel ilhan gibi kişilere balon deniyor ya, vay anasını.