bugün

ay

bekçimizdir, yavrumuz,

bize en ideal açı olan 5 derece ile çarpan mars büyüklüğünde bi gök cismi sonucunda uzaya saçılan parçalaımızdan oluştuğu kuramı galiba daha çok kabul görmekte.

dünya ile birlikte oluşturdukları manyetik alan sayesinde güneşin zararlı ışınlarından, bizi hedef almış göktaşlarından korunuruz,
bir günümüzü 8 saatten 24 saate çıkaran aydır,
eksenimizi kararlı bir şekilde 23,5 ta tutup mevsimlerimizin, iklimlerimizin sebebi de aydır,

sevdiğinizle el ele tutuşup yüz yüze, olduğunuz yerde hızlıca döndüğünüzü düşünün, dünya ile ayın dönüşü böyledir, bu sebeble ayın hep aynı yüzünü görürüz, karanlık yüzü bize o kadar yabancı ki,

güneş aydan 400 kat büyük ama 400 kat uzaktır, bu sebeble gökyüzüne bakınca aynı boyda görünürler, bu 400lük mükemmel oran ile tutulma sırasında güneşi tam kapayan tek uydu aydır.

gel- gitler de ayrıca insan bedeninden, deniz canlılarına, okyanus seviyelerinden iklimlere sayılamayacak derecede başroldedir.

bu gün mars bir dünya değil ise, mütemadiyen gök cisimlerince dövülüyor ise, yanmış kavrulmuş, donmuş ise,ekseni kararsız, hatta tarihinde 90 dereceleri bile gördü ise bir ayı olmadığındandır.

ama ne yazık her yıl 4 santim kadar bizden uzaklaşmakta, bir gün birbirimizin çekiminden çıkacağızdır, ama endişe etmeyin, çekim bitmeden güneş çoktan hidrojenini yakıp bitirmiş ve büyüyüp dev bir yıldıza dönüşmüş olacak ve çoktan güneş sistemini yutacak.

canımız, cicimiz ay, ölümümüz bile birlikte olacaktır.