bugün

uludağ sözlük kedi evi yapıyor projesi

2013'ün sonunda yaptığım kedi evi 2014 haziran ayına kadar bıraktığım yerde durdu ve mahallemizin kedileri sürekli içine girip çıktı. balkondan görebileceğim bir yere koydum emin olabilmek için ve her gün önüne su&yemek bıraktım. kediler vahşidir bunların içine girmez diyenlere ithafen yazmak istedim.

ayrıca kasım ayında internetten 2 tane plastik kartondan kedi evi sipariş ettim ve onları da mahallede uygun yerlere koydum, onlar da hala oldukları yerde duruyor ve hala içine girip yatan kediler oluyor.

bir de anlam veremediğim başka bi nokta var: yardım yarıştırmak. kedi evi yapmam benim insanlara yardım etmemi engellemiyor.
sen burda kedi evi yapanlara ve bana gerizekalı derken; benim durumu iyi olmayan insanlara yardım edip etmediğimi nerden biliyorsun? her sabah okula giderken istisnasız durduğum 3 kırmızı ışıkta da para için gelen çocuklara torpido gözünden çıkardığım 1 kutu süt ve 1 paket bisküviyi verip vermediğimi nerden biliyorsun? internet üzerinden düzenli olarak lösev'e yardım yaptığımı biliyor musun? ya da en sonki aylığımdan kalan parayla wwf.org'dan panda evlat edindiğim hakkında bir fikrin var mı? hayır yok. çünkü beni tanımıyorsun ve kedi evi yapıyor olmam sana göre sadece kedilere yardım ettiğim ve diğer canlıları düşünmediğim anlamına geliyor. bu kadar sığsın işte. keşke daha zengin olsak da daha fazla insana, daha büyük şekilde yardım edebilsek ama elimizden gelen bu!

dipnot:sen'den kastım 1 kişi değil, bu şekilde düşünen tüm insanlar için genel hitap şeklidir. kişisel algılanmasın!
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar