bugün

logitech z906

THX serifikalı, dts ve dolby surround ses çözebilen, aynı anda 6 ses kaynağından ses aktarabileceğiniz ve bu ses kaynakları arasında gerek konsolu gerekse de kumandasıyla tek tuşla geçiş yapabileceğiniz Logitech ürünüdür.

500 watt rms ses gücüne sahiptir ki bunun 165 watt'ı subwoofer'da, 67'şer watt'ı ise uydulardadır (yerini aldığı z5500'de subwoofer 188w, uydular 62 watt). Z5500'e göre daha dengeli ve tiz yönünden biraz daha iyi bir ses verse de birçok kişi özellikle müzik dinlerken hala bass ağırlıklı ses verdiğinden yakınır. Şahsi görüşüm, ortalama üzeri ses kartıyla müziklerden de gayet yeterli ve keyifli bir ses alınabilmektedir, tabii gidip de müzik odaklı hi-fi sistemlerle kıyaslanamak gerekir zira bu ürün özellikle film ve oyunlarda farkını ortaya çıkaran, çok yönlü bir 5.1 bir ses sistemi: 1 adet 6 kanal (3 kablo), 2 optik (dijital), 1 koaksiyel, 1 rca (ses), 1 adet de 3.5 mm jack bağlantıya ve kulaklık çıkışına sahiptir. Bu sayede, örneğin, bilgisayara bağlı bir şekilde kullanırken konsolunun/kumandasının üzerindeki tuşla kaynağı değiştirip, optik girişten bağladığınız ps3 veya ps4'e geçiş yapabilir, 3.5 mm jack ile herhangi bir mp3 çalar veya telefondan ses alabilirsiniz. Hem konsolu hem de kumandasıyla hoparlörler arasındaki ses dağılımını ayarlayabilir, stereo kaynaktan gelen sesi ister 3d efektle, isterseniz 2.1 veya 4.1 olarak da dinleyebilirsiniz.

Logitech z906 pek çok kullanıcıyı memnun edecek, başarılı bir ses sistemi demek yanlış olmayacaktır. Benim adıma tek sıkıntısı, apartmanda sesi 1/3'ten fazla açmanın (uzun süreli) çok da mümkün olmaması.