bugün

ilhan irem

yapmış olduğum istemsiz ve plansız deney sonucunda Muhabbet kuşlarının üzerinde yüksek dozda olumlu etkisi olduğunu gördüğüm müzisyen.

kendisinin spirituel konulara olan merağı ve ışık ve sevgiyle tüm evreni kucakladığını elbette biliyordum ancak muhabbet kuşlarının bu kanala girip bu ırmaktan beslendiğine de dün itibariyle şahitlik ettim.

işlerim nedeniyle 3 gündür uzakta olduğum evime geldiğimde muhabbet kuşumu yalnızlıktan kurtarmak adına odama getirdim. pikaba ilhan irem'in Sevgiliye plağını taktım. 3 gündür sessiz kalan kuşum öncesinde bana trip atıyor, kendisini sevmeye kalktığımda elimi ısırıyor, nameli ötüşlerini kendine saklıyordu.

ilhan irem hoş geldin kadınım dediği anda benim nazlı dişi muhabbet kuşum hoşbuldum der gibi başladı şakımaya ve tüm albüm boyunca yaklaşık 50 dk boyunca bir muhabbet kuşunun çıkaracağından fazla nameler çıkardı. özellikle dikkat ettiğim şarkıların enstrumantel bölümlerinde susup ilhan irem'in sesi devreye girdiğinde ötmeye başlamasıydı.

seslerin ve müziğin insan psikolojisi üzerindeki etkilerini hepimiz yakınen biliyoruz. hatta bu hafta sonu yukarıda bahsetmiş olduğum evden uzakta kalmamı doğuran işlerin arasında Boğaziçi üniversitesi tarafından düzenlenen 2. psikoloji günleri kapsamındaki psikoloji ve müzik adındaki sempozyuma katılmak da vardı. bu sempozyum ardından muhabbet kuşumun üzerinde ilhan irem'in yarattığı olumlu etkiyi görünce ne kadar şaşırdığımı saklayamayacağım. belki başka bir etkinlikte insanla sınırlandırmadan canlılar üzerinden değerlendirilir bu konu ve bu deneyimlerimi aktarma fırsatım olur.

ışık ve sevgiyle kalın.