bugün

midye

denizde bulunan metalleri ve civayı kendi içinde toplayıp bir nevi deniz dibindeki pislikleri temizleme görevi olan canlıdır.
ve Biz de onları denizin dibinden toplar, bir çok işlemden geçirir ve afiyetle yeriz. işte zararımız da burada başlıyor. Midye, yaratılışından ötürü denizin içinde bulunan ağır metalleri kendi içine çekiyor ve bir nevi kayaları ve denizi de bu şekilde temizliyor. Ve eğer siz çok fazla midye tüketirseniz midyenin içinde bulunan civa ve kurşun gibi ağır metaller zamanla sağlığınızı bozmaya başlıyor.

yani bu amına kodumun şeyi denizdeki kimyasalları kendi içinde topluyor.

Özellikle civa bu maddeler arasında en tehlikeli olanı. Çünkü vücudumuz civayı dışarı atamıyor. Civa kolaylıkla beyine yerleşiyor ve zamanla da nörolojik bozukluklara neden oluyor. Sinir sistemini etkilediği için zamanla hafızada bozulma, his kaybı, işitme kaybı, konuşma bozukluğu ve sinir bozukluklarına neden oluyor. Bunun yanında kurşun da yine önce sinir sistemini etkiliyor. Hafıza kaybı, konsantrasyon bozuklukları, el ve ayak bileklerlerinde güçsüzlük karşılaşılabilecek başlıca etkilerden.

ayrıca hanefiler yemez.
hanefilerin yememesinin sebebi kansız olan canlıyı yememelerindendir. ne yani her kanlı olanı yiyecek misiniz yani? *
şahsi fikrim evet yedim tadı güzel. ama bunun içinde ciddi kimyasallar ve metaller ayrıca en önemlisi civa vardır. civa vücuttan çıkmaz. daha önce de yazdım. bu çok tehlikelidir.

vedat milor ellerinin titremesinin sebebinin fazla deniz mahsulü olduğunu söylemiştir. yani aşırı civadandır...

son paragraf. bu amına kodumun dünyasında siz ne yerseniz yiyin aslında öleceğiz. yani şunu yediğiniz için az, bunu yemediğiniz için çok yaşamayacaksınız. çok siklemeyin.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar