bugün

ermeni soykırımı

dünyada son yüzyılın en baba faaliyeti olan lobiciliğin ve tarih bilimine gereken saygının gösterilmemesinin açık göstergesidir "sözde ermeni soykırımı".neden mi?.

sizce kaç tane tarih konferansında tartışıldı ermeni sorunu?.ermeni uzmanlardan kaç kişilik bir heyet gelip türkiyedeki osmanlı arşivlerini incelemeye tenezzül etti.uluslararası, bağımsız heyetlerden hiç bahsetmiyorum.o anıtlar,yasalar,soykırımı reddetmeyi suç sayan kanunlar objektif bir şekilde mi yerleşti sizce bazı ülkelere?her şeyi tartışmak serbestken "sözde ermeni soykırımını" tartışmak neden fransada suç?soykırım olduğuna inandıkları için mi ?.bilimde yerçekimine inanmazsanız uçarmısınız ?

ya lobicilik böyle birşey işte.dünyada "doğru-yanlış" kavramının yerini "güçlü-güçsüz" aldığından beri,bazı güç odakları tarih kitaplarına siyahı beyaz bile yazdırabiliyor.yeterki nüfuzları,bağlantıları olsun.diğer ülkelerde sağolsunlar bir fizik araştırmasına göstedikleri titizliği(!) gösteriyorlar bu konuda.

aslında böyle diğer ülkelerin iç yüzünü görmemiz açısından iyi bir malzeme "sözde soykırım".bilimin öncüsü belkide avrupa şu dünyada.ancak etik kavramını onlara öğretecek kadar bilime saygılıyız bizler.

sakın yanlış anlamayın.ermenileri sürdük.çünkü biz bir yandan ruslarla savaşırken bizim köylerimizi bastıkları için sürdük.belki de hakikaten o dönemlerde yaşamadığımız için ne olduğunu asla gerçekten bilemeyeceğiz.ancak o dönemlerde yaşamış biri olan dönemin diyarbakır valisi ziya gökalp diyor ki:mukatele.
yani bizim elimizde ne kadar kan varsa onların elinde de o kadar kan var.ne eksik ne fazla.o yüzden hiç böyle boşu boşuna dansetmeye gerek yok.

edit:geçtiğimiz hafta fransa ermeni meselesini ve bu konudaki cezai yaptırımları meclisin tarihi meselelere karışmaması gerektiğini düşünerek rafa kaldırmıştır.yukarıdaki entrymde fransa yerine başka bir avrupa ülkesi koyabilirsiniz.nasıl olsa sayıları olukça fazla.