bugün

16 şubat 1969

Mehmet Şevket Eygi bakın olay öncesinde ne yazmış:

"Bilmiş olunuz ki, büyük fırtına başlamak üzeredir. Müslümanlar ile kızıl kâfirler arasında topyekün savaş kaçınılmaz hale gelmiştir. imtihan günleri gelip çatmıştır. Kaderden kaçmak kurtulmak ne mümkün... (...)

Stalin'in ve benzeri Deccalların piçleri olan kızıl veletler sokaklara dökülüp, Türkiye'yi yıkmak isterlerse bütün Müslümanları karşılarında bulmalıdırlar. Onlarda taş, sopa, demir, molotofkokteyli mi var? Biz de aynı silahları kullanmaktan aciz değiliz. (...)

Ey kızıl kafirler! Ey Deccal veletleri. Ey Ma-o'nun, Ho Şi Minh'in Nâzım'ın, Stalin'in kulları. Ayağınızı denk alın. Allah'ın kulları geliyor... Cihad eden zelil olmaz, sağ kalırsa gazi olur, canını verirse şehitlik şerefini kazanır."

Hala Milli Gazete'de yazan bu zat, asıl anti-emperyalist mücadelenin olduğu yıllarda, açıktan ABD işbirliği için yapmak için, elinden geleni ardına koymamış görüldüğü üzere. 6. Filo'yu kovmaya giden gençliğe karşı "allah'ın kullarını" hareket geçirmiş, dini de bir güzel kullanmıştır. O "Allah'ın kulları da" bugün samimiyetine bir türlü inanmadığımız ama yine de küfrettikleri ABD'nin saflarında yer almıştır. Şimdi bazen "ABD ve Siyonist israil bize haçlı seferi yapıyor" diyen bu "Allah'ın kullarına" kalkıp "müstahaktır size" diyesim geliyor ama onlar gibi tutarsız olamıyorum. Neyse.

Tekrar etmekte fayda var, Mehmet Şevket Eygi, Milli Gazete yazarıdır, hala.