bugün

7 haziran dan 1 kasım a başkanlık meselesi

hiç öyle uzun uzadıya analiz falan uğraşmayacağım. 7 hazirandan bugüne kadar ne değişti de; oy dağılımı bu hale geldi. herkesin benzer açıklamaları var. kimine göre terör meselesi mhp seçmenini akp'ye yöneltti, kimine göre pkk eylemleri hdp'ye darbe vurdu,çokça ikisi birden. chp'de bir değişiklik de olmadığına göre gayet makul yaklaşımlar.

dönelim 7 haziran öncesi seçim atmosferine. en büyük kavga neydi?
-ver 400 vekil başkan olacağım.
+seni başkan yaptırmayız.

bu konuya direk giren, tek meselesi bu olan 2 lider, bahçeli ve demirtaş idi. ikisi de kavgayı tayyip ile yaptılar. daha doğrusu ikisinin de seçim öncesi merkezlerinde tayyip erdoğan'ı başkan yaptırmamak vardı. chp ise geçmiş yıllardan farklı olarak, projeler ve ekonomik vaatler ile 7 hazirana girdi.

chp için 1 kasım'A giderken değişen bir şey yok gibiydi. ancak bahçeli ve demirtaş'ın 7 haziranda kavgasını verdikleri mesele artık 1 kasım seçimlerinin öznesi değildi. tayyip erdoğan'ın başkanlık meselesi bu seçimin kavgaları arasında yoktu. bu akp'nin bir tercihi diye düşünüyorum. konuyu hiç oraya getirmediler. başkanlık meselesi hiç konuşulmadı bu seçime girerken. davutoğlu ve ekibinin müthiş başarısıdır bence 1 önceki seçimi böyle okumak.

ancak bir katakulli ile erdoğan'ı başkan yapmaya kalkmak davutoğlu'na yakışmayacaktır. başkanlık meselesi 7 haziranda erdoğan açısından kaybedilmiştir.