bugün

necip fazıl kısakürek

işbu entry kişinin şair kimliğinden ayrı olarak yazılmıştır.

tarihimizin en büyük döneklerindendir. tek parti döneminin sonuna kadar yazdığı yazılarla atatürk sevdalısı kesilirken, dp iktidarı ile birlikte tam bir atatürk,cumhuriyet ve chp düşmanı haline gelmiştir. adnan menderes'in başbakan olduğu dönemde örtülü ödenekten resmi kaynaklara göre toplamda 147.000 tl almış bunun karşılığını Büyük Doğu dergisinde chp ve atatürk düşmanlığı yapıp menderes ve dp'yi yücelterek ödemiştir.

cumhuriyet tarihiyle ilgili yazdığı yazıların kaynaksız kulaktan dolma bilgilerle dolu olmasını geçtim, birçok gerici saldırının da önünü açmıştır. (tan matbaası baskını ve ahmet emin yalman'ın öldürülmesi gibi)

bu şahsın kumara ve içkiye olan düşkünlüğü göz önüne alındığında kamuoyuna dindar bir kişi olarak sunulması ve bugün en üst makamdaki kişilerce ''üstat'' olarak anılması kafalarda soru işareti oluşturmaktadır. nitekim farklı dönemlerde aldığını belirttiğim 147.000 liranın tamamının yazı ve dergi işlerine gittiğine inanmak kendini kandırmak olacaktır elbette.

necip fazıl yazdığı yazılarla sadece günümüz siyasal islamcılarını aydınlatmamış (!), yaptığı bir konferansta dersim gerçeğini (!) kendince anlatıp o gün o konferansın dinleyicileri arasında bulunan abdullah öcalan'ı da etkilemiştir.

necip fazıl kısakürek öldü fakat o dönem yüklendiği misyonu bu dönemde yüklenenler var ne yazık ki. sadece isimler farklı ama misyon aynı. çıkarttıkları devlet destekli tarih dergileriyle, sürekli çıktıkları programlarla tarihi ters düz etmek suretiyle atatürk'e ve tek parti chp'sine hakaret eden tipler günümüzde el üstünde tutulmaya yüz tutuyor ne yazık ki.

neyse ki biliyoruz, savaşmamız gereken ideolojiler değil, siyasal islam değil, ya da menderes,erdoğan vs. değil. savaşmamız gereken şey cahillik.

diyeceklerim bu kadar.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar