bugün

engelli biriyle sevgili olur musunuz

bu sözlükte çok bekar var ve her gün karı boşuyorlar.

madem herkes bu kadar duyar sahibi neden bütün engelliler yalnız ? aryıca bir engelli ile normal bir bireyin aşkı falan olamaz araya acımak girer , sempati duygusu girer. bu laf çok acı ama çok gerçek ''davul bile dengi dengine''.

engelli deyince akıllarına sadece bacağı tutmayan insanlar ve gözleri görmeyen inanlar gelen resmin bütününü göremeyen cahil bir topluluk ülkem.

zihinsel engelliler otizmliler görme işitme engelliler fiziksel engelliler falan filan.

otizmli biriyle hiç 2 saat geçirdin mi de sallıyorsun ? ya da bir down sendromluyla. ne aşkı ne sevdası oğlum ne anlatıyorsunuz en basitinden acıma en karmaşığı empati duyabilirsiniz engelli bireylere.

bir de şu var nereden biliyorsun engellinin normal insanla birlikte olmak istediğini engellilerin çoğu istemez normal bireyle aşk sevgi bağı kurmayı. kendilerine yakın görmezler bir kere . evlenme ehliyeti olan çoğu engelli birey kendisi gibi engelli bireylerle evlenmiştir.

yani gözüm burda atıp tutmakla duyar kasmakla olmuyor gel bir rehabilitasyon merkezine gör. maalesef her otizmli khan kadar akıllı yakışıklı değil. her şizofren 23 numaradaki kadar karizmatik değil.