bugün

bi yeriniz yiyorsa doğuya gidin

Allah aşkına götün yiyorsa,erkeksen tarzı cümleleri bırakalı kaç sene geçti. ilk önce lugatımızdan bu tarz cümleleri silelim. Asıl mesele, doğu diye, kürt diye genelleme yapmak birbirimizi bilmeden dışlamak, örselemek olur. Burada önemli olan vicdanlı olmak vicdansız olmak, cahili okumuşu, yarı bileni farketmez! insanları asıl birbirinden ayıran her şeyden önce vicdandır!
Hatta öyle dikkat çekmiştir ki bazı eski inanışlarda vicdan, şeytanın sesi olarak bile dile getirilmiş. Çünkü bizi birleştirir, kuvvetli kılar ve asıl meseleyi asıl bölücü olanı görmemizi sağlar!
yani çocuğum zor olan farketmek, kolayıysa farklı olanı ayırmak. Doğu'ya gittim görevimi de yaptım geldim, faydalı olmaya çalıştım, hatta uzun sürede yaşadım. o iş sizin sandığınız gibi değil velhasıl. Bir çok kürt ve zaza ailesi gördüm, pkk tarafından taciz edilen ve sonuç olarak dedelerinden kalan toprakları bırakıp kaçtılar, parasız pulsuz bir yerlere!
Bir insan neden bunu yapar, neden insanları yurtsuz bırakır, neden çocukları babasız bırakır, neden her gelen şehit haberi boşa giden bir kıymetli canmış gibi gelir insana ve yine neden insanlar savaş çığırtkanlığa bu denli meraklı?
Dağa çıkan nasıl çıkıyor insanlar nasıl bir psikolojiye sokuluyor evvela bunu bilmek gerekir.
Sonuç olarak savaşa bilmeyen barışı da bilemez!
(bkz: entry bu başlığın cevabı değildir!)