bugün

sözlük yazarlarının itirafları

önceden hep dünyayı dize getireceğimizi. çok güçlü olduğumuzu düşünürdüm. birlikten kuvvet doğar düşüncesiyle bütün ülkenin tek yumruk olacağını düşünürdüm. ve gelişeceğimizi büyüyeceğimizi en fakirimizin bile karnının tok olacağı bir ülke olacağımızı hayal ederdim.
tabikide bunlar bir boktan anlamadığım ergenlik zamanlarımda kalan ruh halimdi. artık üniversite son sınıf öğrencisiyim. ekonomi ile ilgili bir bölüm okuyorum.
ekonomik verilere baktığımda şuan biz amerikanın 1800 lü yıllardaki halinden bile gerideyiz. düşünün artık ne kadar geride olduğumuzu. kore'deki samsung şirketi tek başına bütün türkiye'nin ticaret hacminden fazla düşünün yani aslında bir halt olmadığımızı. apple bir ülke olsaydı dünyanın en zengin 21. ülkesi olurdu yani aradaki farkı siz hayal edin. bunları söylememin sebebi yani ne kadar fakir olduğumuzu parasız ve güçsüz olduğumuzu göstermek içindir.
ama türkiye dünyanın en güçlü 3. kara ordusuna sah... aynen aynen. hı hı aynen öyle. gelişmiş ülkeler şirketler her bir saniyesini nasıl değerlendirelim nasıl efektif bir şekilde kullanalım diye düşünürken biz daha hala başörtüsünün yasak olup olmamasını konuşuyoz. biri atatürk'e bilmem ne demiş onu konuşuyoz. pkk yı konuşuyoz. peygambere biri dil uzatmış onu konuşuyoz. ak sarayı konuşuyoz.
bir tane televizyon programında da ekonomiyi nasıl ilerletebiliriz, hangi atılımları atmamız gerekir diye tartışan insanlar olsun. ama hayır; bizim medyamız bir tane sunucu, onun bir yanına bir tane sol ideolojili birini diğer yanına sağ ideolojili birisini alıp onları tartıştırıyor.
güzel icatlar ve fikirlerle gelen mühendislerimizi koruyamıyoruz. ya amerikaya kanadaya gitmek zorunda kalıyorlar yada adamların durduk yere intihar edesi geliyor ortadan kaldırılıyorlar.
polise taş atarken yaralamaya çalışırken başına gaz bombası çarptığı için ölen bir geleceğin teröristine hümanizm timsali insanlarımız! o sadece bir çocuktu diyorlar ama aynı hümanizm'i 16 yaşında kurban bayramında et dağıtırken önce dövülen sonra bıçaklanan sonra üçüncü kattan aşağı fırlatılan sonra tekrar bıçaklanan sonra yakılan ve en sonunda arabayla üstünden geçildikten ve tekrar dövüldükten sonra öldürülen (bu olayların yarısında zaten bu çocuk ölüydü. hıncını alamamışlar) bir müslüman kardeşimize göstermiyorlar. ya o sadece çocuktu diyorsan bu çocuğada o sadece bir çocuktu diyeceksin ve tepkini göstereceksin. demek istediğimiz toplumun bütün kesimlerini herkes kucaklamalı. senin o pis ideolojini yansıttığı için bir tarafı destekleyip üzülüp diğer tarafı desteklemezsen bu böyle sürüp gidecektir maalesef.
aslında ben bile bu yazıyı yazarken bir tarafı ötekileştirdim. artık kanımıza kadar işlemiş ötekileştirmek. artık insanların izlediği kanallardan bile dinsiz solcu muhafazakar milliyetçi olduğuna çabucak karar verebiliyoruz.
neyse biraz ordan biraz burdan yazdım. itirafıma gelecek olursak.
benim itirafım; bence türkiye'de artık bu saatten sonra helak olacak ülkelerden biridir. siyonizme karşı dinsizlerle kur'an'da geçen savaşı kazanacak insanların türk insanları olduğuna inanıyordum. fakat artık benim ülkemden bir umudum kesinlik ve kesinlikle bitmiştir. gavurlar zenginleşmeye ve müslüman ülkelerde karışıklıklar iç savaşlar çıkarmaya devam edicekler. sünni alevi şii işidçi kürt türk kemalist solcu sağcı ve gelecekteki saçma saçma kelimelerle ayrışmaya devam edecektir. ve belki bundan yüzlerce yıl sonra kurulacak bir devlet !!kötülükle!! olan savaşı kazacaktır.
tek çözüm; birbirimizi o bu şu diye ötekileştirmeden islam'a veya ortak geçmişimize dayanıp omuz omuza vermek ve teknolojide güzel atılımlar yapıp zengin olmak ve ülkeyi geliştirmek. kendimize değil başka ülkelere entrikalar oyunlar oynamak. bunları yaparken 'pis kürtler, lanet yobazlar, örümcek beyinliler, faşistler, liboşlar, kemalistler' diyenlere hassiktir lan deyip işimize devam etmemiz ve kışkırtmalara kulak asmamız lazım. allah'a emanet olun.